Hamis képek terjednek a Twitteren Trump letartóztatásáról

2023. március 23.
33.6491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Jelenleg is zajlik Donald Trum ex amerikai elnök ellen egy nyomozás, melynek következtében akár vádat is emelhetnek ellene üzleti nyilvántartások hamisításáért, közben a Twitteren már vírusként kezdett el terjedni az a néhány mesterséges intelligenciával készült kép, melyen éppen letartóztatják az üzletembert.

Manapság a mesterséges intelligenciával készült képek annyira élethűek tudnak lenni, hogy nehéz megkülönböztetni őket a valóságtól, emiatt sokan elhiszik, amit látnak. Pedig nem szabad mindent elhinni, azt sem, hogy Donald Trumpot letartóztatták, vagy azt amikor menekül a rendőrök elől.

A képek készítője, Eliot Higgins, a Bellingcat holland székhelyű nyomozóiroda alapítója. Higgins a Midjourney 5-ös verziójával készítette a képeket, ami miatt kitiltották a generatív mesterséges intelligencia platformról. A férfi az AP-nak elárulta, a céljuk az volt, hogy a szoftver segítségével bemutassák, mennyire jók lettek az algoritmusok a valósághű képek előállításában. Ám vannak hibái a szoftvernek, ugyanis vannak olyan képek, ahol három lába van Trumpnak.

5 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 2 hónapja

Van amelyik igen gagyi de van ami rohadt jól sikerült!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja

Egyik másik nagyon jól sikerült!

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja

Rohadt jó lett amúgy! röhögő smiley

válasz erre

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 1 napja

Azért némelyik fotó elég gyatra.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 1 napja

Az nagyon kemény! meglepett smiley

válasz erre