A Meta újabb 10 000 dolgozójától válik meg

2023. március 14.
37.7691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Mark Zuckerberg a "hatékonyság évének" nevezte nemrégiben 2023-as évet és úgy tűnik, hogy a vállalata mindent megtesz annak érdekében, hogy hatékonyak legyen, négy hónapon belül ez már a második tömeges elbocsátás, amit a Meta végrehajt a költségek csökkentése érdekében.

A COVID alatt a technológiai vállalatok sorra vették fel a munkaerőt, ám 2022-ben minden megváltozott, aminek hatására több ezer munkavállalótól szabadultak meg, köztük a Meta is. A vállalat november elején jelentett be egy 11 000 főt érintő elbocsátási hullámot. Idén februárban már szárnyra kapott az a pletyka, hogy további elbocsátások jöhetnek a vállalatnál.

A mai napon a cég vezérigazgatója, Mark Zuckerberg egy friss bejegyzésben elárulta, hogy újabb 10 000 dolgozójától válik meg, ezzel együtt körülbelül 5 000 további nyitott posztot zárnak be, tehát leállítják a munkaerő felvételt is. Az érintetteket szerdán kezdik el tájékoztatni, akik természetesen megfelelő támogatással fogják elhagyni eddigi munkahelyüket. Zuckerberg nem zárja ki, hogy ebben az évben még lesznek további leépítések.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Komoly gond lehet ott...

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Brutális leépítések vannak! meglepett smiley Kicsit ****abbul mehet a bolt szerintem.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Ez de gáz bakker. szomorú smiley

válasz erre