A maximális bírságot szabták ki Alec Baldwin westernfilmet gyártó cégére

2022. április 22.
42.3811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
A New Mexico's Occupational Health and Safety Bureau 139,793 dolláros (mintegy 46 és fél millió forintos) bírságot szabott ki a Movie Productions vállalatra, a Rust című westernfilm tavalyi halálos balesetének a bekövetkezése után, ez pedig eddig a valaha volt legnagyobb bírság egy ilyen ügyben.

Tavaly egy tragikus haláleset miatt zengett a média, amikor is a Rust című film során Alec Baldwin egy kellékfegyverrel megsebesítette két kollégáját, az operatőr Halyna Hutchins végül belehalt a sérüléseibe. A vizsgálatok alapján fény derült arra, hogy a tárban valódi lőszer volt. A produkciós cégre kiszabott bírságot - amiben egyébként producerként Baldwin is benne van - aszerint mérlegelték, hogy a tanúvallomások során az érintettek miben állítottak igazat.

Bob Genoway, a hivatal főmunkatársa megállapította azt a nyilvánvaló tényt is, hogy a vállalat semmilyen formában nem tett lépéseket azért, hogy biztonságos munkakörnyezetet teremtsen a dolgozói számára, ebből kifolyólag a baleset bekövetkezte is az ő felelősségük.
5 hozzászólás

Fikarc

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Persze, az ő felelősségük, de alapvetően hogy a francba kerül oda éles töltény? meglepett smiley Ki viszi oda és miért? Azt kéne megfejteni először...

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Akkor itt viszont lehet hogy felmerül a büntetőjog is nem?

válasz erre

techiii

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Amilyen gondok voltak. Örüljenek ennyinek.

válasz erre

inkognito

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Az még nem is olyan sok. Többet érdemelnének.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Egy emberélet ára...

válasz erre