A Linux a második legnépszerűbb operációs rendszer a Steam felhasználói között

2023. augusztus 07.
18.3471
csirkee profilja, adatai
csirkee
A közelmúltban kiderült, hogy a Steam felhasználók legnagyobb százaléka Windows operációs rendszert használ, ám sikerült a második helyre felzárkóznia a Linuxnak, a Valve Steam Deck kézikonzolnak köszönhetően, ugyanis az eszközön egy Arch Linux alapú rendszer működik.

A Steam felhasználók 96,21%-a Windows operációs rendszert használ, ám a Steam Deck elterjedésének köszönhetően a Linux operációs rendszer feljött a második helyre, jelenleg a Steam felhasználói bázisának 1,96%-át teszi ki (0,52%-os növekedés), szemben a Mac OSX 1,84%-ával. Az Apple próbál ezen javítani, a WWDC-n be is jelentették, hogy idén év végén érkezik Mac-re a Death Stranding Director's Cut videojáték.

A Valve a jövőben tovább szeretné fejleszteni a Linux-alapú Steam OS rendszerét, ráadásul a becslések szerint 2023 végéig körülbelül 3 millió darabot fognak eladni a Steam Deck konzolból, így a Linux-felhasználók száma tovább fog nőni. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a változások a kézikonzolnak köszönhetőek, ha az nem lenne, valószínűleg a Linux-felhasználók bázisa sokkal alacsonyabb lenne.
3 hozzászólás

Porthos

1 éve, 12 napja

Mondjuk sok választás nincs, macOS meg Linux van még Windowson kívül..

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 12 napja

Reméljük, akkor egy kicsit talán jobban is kezdik el támogatni a fejlesztők is...

válasz erre

Levi87

1 éve, 12 napja

Bejött a Steam Deck. mosolygó smiley

válasz erre