A jövőben beszélgethetünk majd autónkkal

2022. augusztus 02.
24.4511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Bár az elmúlt években sokat fejlődtek az autók infotainment-rendszerei, de még mindig nagyon messze vannak attól, amit például az okostelefonok nyújtanak felhasználóik számára, ezért az LG és a SoundHound közös infotainment-rendszert fejleszt, amivel akár az autónkkal is beszélgethetünk majd.

Az LG már évek óta fejleszt gépjárművekbe infortainment-rendszereket, többek között a 2022-es Mercedes-Benz EQS elektromos szedánjába is az ő rendszerük került, így nem meglepő a most bejelentett együttműködés. Ugyanis a SoundHound fejlett hangalapú mesterségesintelligencia-platformmal rendelkezik, mellyel most kiegészítik az autók rendszereit, így a jövőben beszélgetni tudnak majd a sofőrök és az utasok is az autókkal.

Az együttműködés révén a felhasználók a mikrofon és a kijelző segítségével közvetlenül az autóból fizethetnek a tankolásért vagy a parkolásért, de akár ételt is rendelhetnek majd. A sofőrök a virtuális asszisztensnek köszönhetően olyan egyszerű feladatokat is elvégezhetnek anélkül, hogy levennék a kezüket a kormányról, mint például az ablaktörlés vagy az ablak lehúzása. Mindezeknek köszönhetően az autógyártók innovatív szolgáltatásokat nyújthatnak majd ügyfeleiknek.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 10 hónapja és 9 napja

Én most is próbálok vele csak nem hallgat rám. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 10 hónapja és 9 napja

Mondjuk egy gombot egyszerűbb megnyomni szerintem. röhögő smiley

válasz erre

techiii

1 éve, 10 hónapja és 9 napja

Na erre kiváncsi leszek h fog majd működni. Gondolom főleg Amerikában lesz ez.

válasz erre