A hatóságok aggasztó problémákat találtak a Neuralink állatkísérleti laboratóriumában

2024. március 02.
21.1011
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) tavaly engedélyt adott Elon Musk vállalatának, hogy embereken teszteljék az agyba ültethető chipjeiket, miközben a nyár folyamán meglátogatták a cég kaliforniai állatkutató létesítményét, ahol számos problémát fedeztek fel.

Idén év elején sikeresen beültették az első emberbe a Telepathy névre keresztelt agyi chipet, mely egészen ígéretes eredményeket mutat, miközben komoly problémákat tártak fel az állatkísérletek során a hatóságok. A Reuters birtokába jutott dokumentumok szerint gond volt a kísérletek során használt műszerekkel, amelyek kalibrálásáról nem volt feljegyzés.

Továbbá a laboratórium nem dokumentálta megfelelően a minőségellenőrzési eljárásait, egy másik tanulmányban hét műszer, köztük egy életjel-monitor nem volt kalibrálva. A Neuralink texasi létesítményében végzett hasonló ellenőrzése során az ügynökség nyilvántartása szerint nem találtak problémát. Az FDA által vezetett vizsgálat csak a dokumentumokra korlátozódott, arra nem tért ki, hogy az állatok milyen körülmények között éltek.

Korábban Elon Musk azt nyilatkozta, hogy az állatkísérletek során egyetlen majomnak sem esett baja, miközben 2022-ben az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) nyomozói arról számoltak be, hogy vizsgálatot indítottak belső személyzeti panaszokra hivatkozva, miszerint az állatok szenvednek. Egyes információk szerint rengeteg majom halt meg, akik szenvedtek a kísérletek során.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

És hogy derült ki? meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Valahol megértem a dolgot, annak ellenére hogy nagyon sajnálom mindig a kísérleti állatokat.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Szegények, értünk szenvednek.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Sajnos ez nem csak ott van így... Ez évtizedek óta probléma. De a kísérletek már csak ilyenek. Sajna.

válasz erre