Botrány a Neuralink körül, kínok között haltak meg a kísérleti majmok

2023. szeptember 25.
12.8841
csirkee profilja, adatai
csirkee
Elon Musk Neuralink vállalata azt tűzte ki célul, hogy chipet ültetnek az emberi szervezetbe, mellyel olyan betegségeket szeretnének gyógyítani, mint például az elhízás, az autizmus, a depresszió és a skizofrénia, ám úgy tűnik a cég hazudott a majomkísérletekről, állítólag kínok között pusztultak el.

A Neuralink már keresi a potenciális emberi jelölteket, akikbe beépíthetik a különleges chipet, ugyanis a cég néhány hónapja megkapta az engedélyt az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivataltól (FDA). Mindeközben ismét botrányba keveredtek az állatkísérletek miatt, ugyanis Elon Musk nemrégiben azt nyilatkozta az X-en, hogy nem esett baja egyetlen majomnak sem.

A milliárdos üzletember tavaly egy nyilatkozatában elárulta, hogy a Neuralink állatkísérletei során több majom is elpusztult, ami szemben áll azzal, amit legutóbb mondott. A PCRM nevű szervezet által megszerzett dokumentumok szerint a majmokat olyan szövődmények miatt kellett elaltatni, mint például a véres hasmenés, részleges bénulás vagy agyi ödéma. Mindezek után fura, hogy engedélyt kapott emberi kísérletekre a cég, remélhetőleg itt szerencsésebbek lesznek a páciensek.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

9 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nemár, ez de rohadt gáz. szomorú smiley

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ez gáz ******'>*******.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 1 hete és 5 napja

Az kemény. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 1 hete és 6 napja

Uhhh szerencsétlenek! szomorú smiley

válasz erre