108 milliárd forintnyi bírságot kapott a Meta, most épp a Facebook miatt

2022. november 29.
47.1681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az ír adatvédelmi bizottság 265 millió eurós (közel 108 milliárd forint) pénzbírságot szabott ki a Metára, miután 2021 áprilisában egy adatszivárgás folyamán több mint 533 millió felhasználó információi szivárogtak ki a Facebookról.

A vizsgálat nem sokkal azután indult meg, hogy az Insideren megjelent a cikk a szivárgás tényéről, az Ireland's Data Protection Commission pedig azt vizsgálta, hogy a Facebook betartja-e az európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR) rendelkezéseit. Az adatszivárgás folyamán a platform felhasználóinak teljes nevét, telefonszámát, tartózkodási helyét és a 2018 és 2019 között születettek születési dátumát is megszerezték hackerek - illetve bárki, aki ezekre kíváncsi volt.

A Meta a vizsgálat folyamán egyébként azt mondta, hogy a sebezhetőséget már 2019 folyamán javították. A Meta folyamatosan kapja a bírsáokat, ez már a harmadik büntetés, amit a DPC idén a cégre szabott ki, alig két hónapja az Instagram GDPR szabályszegése miatt is 168 milliárd forintnyi összegre büntették őket, ezzel idén már közel 400 milliárd forintnyi pénzt kellett megfizetniük szabályszegések miatt.
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

Meg se érzik sajnos.

válasz erre

Levi87

1 éve, 1 hónapja és 9 napja

Nagyon helyes, kár hogy nem tanulna belőle.

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 1 hónapja és 9 napja

Sajnos zsebpénz nekik.

válasz erre

inkognito

1 éve, 1 hónapja és 9 napja

ezen csak röhögök.

válasz erre