Acer acerpure légtisztító család teszt - tüntesd el a bacikat!

2022. december 28.
109.3281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Bár már több hónapja történt, még most is fura leírni, hogy az Acer kilépett a laptopok, asztali gépek és projektorok világából, és erőteljesen nyitott az életmód eszközök felé, márpedig legutóbbi elektromos roller tesztünk után itt a következő olyan termék - sőt egyenesen termékcsalád - aminek nem sok köze van az eddig megszokott Acer piachoz. Az Acer acerpure ugyanis egy levegőtisztítókat és ventilátorokat tartalmazó brand, amelynek tagjait heteken át nyúztuk, hogy beszámolhassunk a tapasztalatainkról.


Bár alapvetően nem feltétlenül érzékeljük, a körülöttünk lévő világ erősen szennyezett, rengeteg nem kívánatos részecske kering folyamatosan nem csak a tágabb, hanem a közvetlen környezetünkben is. Az utóbbi évek sajnos szinte semmi másról nem szólnak, mint arról, hogy mennyire beszennyeztük a világunkat, akarva vagy akaratlanul.

Mivel a probléma globális és túlmutat az egyéneken, ezért a hétköznapi ember nem tud jelentős eredményeket elérni, hogy ez a helyzet drasztikusan változzon, azonban a saját mikro környezetünkben igenis sok változást tudunk elérni. A közvetlen környezetünkben - legyen szó az otthonunkról, vagy épp az irodánkról - alkalmazhatunk többféle megoldást arra, hogy legalább az olyan részecskék számát csökkentsük, amik az egészségünkre közvetlen hatással vannak.

Ezek közé tartozik a levegő szűrése és tisztítása, az acerpure pedig pontosan ezért jött létre. Az Acer új eszközei ugyanis képesek kiszűrni a levegőből a vírusokat, a formaldehidet, a nikotint, a szálló port (PM2.5), a baktériumokat, a port és a hajat is. A HEPA szűrőknek köszönhetően ugyanis a 0.3 mikron méretű részecskéket is képesek megszűrni és lekötni, hogy azok ne jussanak vissza a levegőbe.

Az Acer acerpure légtisztítók minimalista de informatív kijelzője

Az Acer acerpure légtisztítók minimalista de informatív kijelzője


Fontos kiemelni, hogy ez magában foglalja a H1N1 vírust és a koronavírust is (!), ezzel gyakorlatilag óriási segítséget nyújtva a normális mindennapi élethez visszatérésben nem csak otthon, de az irodákban, rendelőkben és a kisebb közösségi helyeken is. A termékcsalád egyelőre három tagot számlál, ezek között nem csak kinézetben de teljesítményben és funkciókban is vannak eltérések.

Az Acershopon most az ANDROGEEK15 kuponkódot beírva a tesztben szereplő termékek vásárlásakor 15%-os kedvezményt kapsz! IDE KATTINTVA tudod érvényesíteni a kuponodat vásárláskor!

A család "legkisebb" (nem a méretre értendő) tagja az acerpure cozy, amely tulajdonképpen egy ventilátor: ebben nincs semmilyen szűrő, ezáltal a levegőt nem is tisztítja. Amiért mégis beszélünk róla, az az, hogy tökéletesen illik a többi eszköz dizájnvonalába (és mint a többi eszközhöz, ehhez is van távirányító) és akár azok kiegészítéseként, akár pedig önállóan is használható a levegő keringetésére.

A legegyszerűbb acerpure eszközhöz is van távirányító

A legegyszerűbb acerpure eszközhöz is van távirányító


Az állványon álló cozy halkan teszi a dolgát, a nagy nyári melegben nagyszerű társ lehet - mi télen tesztelvén ennek előnyeit nem használtuk ki - az optimális légkeringetésben. Amiben mi megtaláltuk az előnyét, az a légkondicinálóval fűtött házban a meleg levegő továbbítása, ugyanis nincs minden helyiségben beltéri egység, a cozyval pedig könnyedén lehet továbbítani a nem könnyen elérhető szobákba a központi helyiségből a meleg levegőt.

Az eszköz fogyasztása elenyésző a DC motornak hála, a lapátok forgási sebességének állítása pedig 12 lépésben lehetséges, ami rendkívül pontos beállítást és ezáltal levegőkeringetést tesz lehetővé. A gyártó tesztjei szerint egy átlagos lakásban (a definíció pontosabban nincs meghatározva) a cozy óránként ötször is képes levegőt cserélni. A lapátokat magában foglaló fej 95 fokban tud vízszintesen és 90 fokban horizontálisan mozogni.

Az acerpure család következő tagja az acerpure cool, amely már rendelkezik a HEPA filterrel - így ez már egy légtisztító - , valamint egy ventilátorral is, amely pedig a levegő mozgatásáért felelős. Ez a különleges, 2 az 1-ben eszköz a teszt alatt leginkább az irodánkban volt használatban, és kiválóan tette a dolgát.

Az acerpure cool egy hálószobához is elég csendes

Az acerpure cool egy hálószobához is elég csendes


A cool tetején találhatók a vezérlőgombok, az elején pedig egy kijelző, amelyen minden lényeges információ leolvasható, így természetesen látjuk a levegő minőségét, az időzítő beállítását, a wifi jelerősséget, a gyerekzár visszajelzését is. Fontos adat még a PM: ez a porállapotot jelzi ki, és azt olvashatjuk le, hogy éppen milyen szűrés adatait látjuk, ez lehet PM2.5 vagy PM1.0 is. Ezalatt még egy ikont látunk, amelyen GAS olvasható.

A PM állapotát három különböző színnel jelöli a készülék: a zöld a jó, sárga a közepes és piros a rossz por koncentrációt jelenti a helyiségben. A GAS szintén ugyanilyen színkódokkal mutatja az illékony szerves vegyületek állapotát.

A kikapcsolás időzítése 1, 2, 4, 8, valamint 12 órára állítható be. Találunk a távirányítón egy csendes üzemmódot is, ez azonban konkrétan alvásba helyezi az eszközt, valamint egy kis idő letelte után a kijelzőt is kikapcsolja.

Az acerpure pro ionizálja is a levegőt

Az acerpure pro ionizálja is a levegőt


Öt használati módot kapunk: a Smart Mode azt jelenti, ahogy nevezik, tehát okosan, maga dönti el az eszköz a levegő minősége alapján, milyen erővel dolgozzon, a Low, a Middle, a High fokozatok mellett pedig van egy Turbo Mode is, amellyel gyorsabban tudjuk tisztítani a levegőt. A legjobb természetesen a Smart a mindennepakoban. A keringetést 10 fokozatban tudja végezni a cool a tetején található ventilátor segítségével, amely fel-le és jobbra-balra is tud mozogni.

A család harmadik tagja az acerpure pro névre hallgat, kinézetében annyiban más mint az előző termék, hogy ezen nem található ventilátor mint a cool-on. Szubjektív véleményként számunkra ez volt a legletisztultabb, legdizájnosabb készülék mind közül. Ez persze nem nehéz neki, hiszen tualjdonképpen egy henger, a tetején a kimenet, a vezérlőgombokkal és a kijelzővel egyaránt.

Az acerpure pro karbon szűrőt kapott, ezzel mentesíti a helyiséget a kellemetlen szagoktól, a dohányosoknál pedig eltünteti a füstszagot - bár nem fohányzók lévén ezt nem tudjuk alátámasztani. Ezt a légtisztítót nevezi az Acer okos légtisztítónak, többek között azért, mert a levegőminőség mérésével szabályozza a működést, milliónyi negatív ionnal telíti meg a helyiséget, ettől pedig kellemesebbnek, tisztábbnak érezhetjük a levegőt.

A háttérben megbújó acerpure cozy egyszerű ventilátornak tűnik, de több annál

A háttérben megbújó acerpure cozy egyszerű ventilátornak tűnik, de több annál


Funkcióiban, a kijelzőpanel ikonjaiban és működtetésében a pro megfelel a cool-nál már felsoroltaknak, természetesen a ventilátoros funkciók nélkül. Leghosszabb ideig ezt a készüléket használtuk, volt irodában, nappaliban és hélószobában is huzamosabb ideig. Mindkét eszközt nagyjából 45 négyzetméteres helyiségekre ajánlják, nálunk ennél nagyobb nyitott terekben is tökéletesen elvégezték a feladatukat.

A cool és a pro készülékekben található HEPA13 szűrő négy réteges védelmet nyújt, és nagyjából 3 ezer üzemóra után kell cserélni. Nálunk nagyjából 60-70 órát ment az acerpure pro, ez alatt 100%-ról 98%-ra csökkent a szűrő állapota, tehát a gyári adatokat nem csak alátámasztani tudjuk, nekünk még jobb is a tapasztalatunk.

Márpedig dolgoznia kellett rendesen, hiszen a legtöbb helyiségben 20-24-es értékeket jelzett ki először a készülék, majd a tisztítás megkezdése után néhány órával már sokkal alacsonyabb értékeket láttunk, tehát sokkal jobb lett a levegő minősége. Nagyjából 8-10 óra alatt értük el azt, hogy egy családi ház alsó szintje lement 4-5-ös értékre, de nem egyszer volt 1-2-es érték is - úgy hogy a légkondik folyamatosan mozgatják a levegőt.

Ötféle üzemmódban használhatjuk a légtisztítókat

Ötféle üzemmódban használhatjuk a légtisztítókat


A hálószobában 10-es értékkel kezdtünk és relatíve hamar értük el a sokkal alacsonyabb értékeket, majd ezek nem is kúsztak nagyon magasra újra, tartotta a 4-5-ös értékeket. A már említett családi ház alsó szintje két-három nap után már sosem érte el a kezdeti magas értéket, ha huzamosabb ideig nem volt használva az acerpure, akkor is 8-10-es értékre kúszott csak vissza.

A teszt végén fontos megjegyeznünk, hogy az acerpure Life mobilapplikációt képtelenek voltunk működésre bírni, így ennek működéséről sajnos nem tudunk érdemben beszámolni. Próbálkoztunk a használati utasításban megadott módon iOS és Android rendszeren is, több eszközzel, a routeren külön ki lett osztva 2,4Ghz, de egész egyszerűen nem talált semmilyen hálózatot az app.

Ráadásul a manuális bevitel sem működött, az SSID-t nem lehetett beírni kézzel sem, mert nem működött a beviteli mező. Elképzelhető hogy a szerveren épp karbantartás volt, amikor próbálkoztunk, vagy lehetett más probléma, mi nem találtunk rá megoldást. Valószínűleg átmeneti a probléma, hiszen az Acer sem jelezte, hogy problémáról számoltak volna be a felhasználók.

Az acerpure pro dizájnja a leginkább letisztult

Az acerpure pro dizájnja a leginkább letisztult


Összességében elmondhatjuk, hogy az Acer acerpure családjával nem lőhet mellé, aki levegő tisztitó eszközt vagy épp az átlagosnál több funkcióval bíró ventilátort keres. A tapasztalataink szerint a működés minden esetben halk, problémamentes, nem csak irodai környezetben, hanem bármilyen lakásban, házban, családi helyiségben teszi csendben a dolgát.

Az Acer saját boltjában az acerpure cozy 54.900 forintba, az acerpure pro 109.900 forintba, az acerpure cool 144.900 forintba kerül, a HEPA szűrőért pedig 22.900 forintot kell fizetnünk. Ezekből az árakból azonban az Acershopon most az ANDROGEEK15 kuponkódot beírva bármelyik, a tesztben szereplő eszköz vásárlásakor 15%-os kedvezményt kapsz! IDE KATTINTVA tudod érvényesíteni a kuponodat vásárláskor!

A levegő minőségén drasztikusan javít már rövid távon, hosszú távon pedig meg is tartja a kiváló értékeket a cool és a pro. Az app nagy eséllyel csak nálunk okozott némi fennakadást, éppen ezért ezt nem is vettük bele az értékelésbe. Funkcióiban pont eleget ad mindegyik készülék ahhoz, hogy minden adott igényt kielégítsen.

Nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, minden helyiségbe!
 
 • Funkciók
  9
 • Ár/érték
  9
 • Hardver
  9
 • Használhatóság
  9

KIVÁLÓ KÉSZÜLÉK!

90%
elektromos roller tesztünk után itt a következő olyan termék - sőt egyenesen termékcsalád - aminek nem sok köze van az eddig megszokott Acer piachoz. Az Acer acerpure ugyanis egy levegőtisztítókat és ventilátorokat tartalmazó brand, amelynek tagjait heteken át nyúztuk, hogy beszámolhassunk a tapasztalatainkról. '>
elektromos roller tesztünk után itt a következő olyan termék - sőt egyenesen termékcsalád - aminek nem sok köze van az eddig megszokott Acer piachoz. Az Acer acerpure ugyanis egy levegőtisztítókat és ventilátorokat tartalmazó brand, amelynek tagjait heteken át nyúztuk, hogy beszámolhassunk a tapasztalatainkról. '>
7 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 8 hónapja és 6 napja

Na ez kéne nekem! meglepett smiley Brutál mód porosodik minden és nem tudom igazán mitől. Letakarítok, másnap már áll mindenen újra a por. szomorú smiley

válasz erre

Fikarc

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Szerencsére dohányfüst nálunk nincsen, mentes ettől a család, de a cool igen jó cuccnak tűnik.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 8 hónapja és 8 napja

Nálunk nagyon elkélne egy ilyen, kegyetlen poros a lakás a légkondik miatt. Alig győzzük takarítani.

válasz erre

Porthos

1 éve, 8 hónapja és 8 napja

A pro igen királynak tűnik! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 8 hónapja és 9 napja

Egy ideje gondolkodom én is ilyenben, de nem igazán találtam róla infót, melyik lenne a legjobb. Vannak amik vizesek, az nem tudom dob-e valamit pluszban....

válasz erre

TEchie

1 éve, 8 hónapja és 9 napja

Még mindig nagyon felfoghatatlan, hogy ilyesmi mellett olvasom az Acer nevét, de meg kell szokni. mosolygó smiley

Kíváncsi lennék, nálam mit. mutatna a por mérés. meglepett smiley

válasz erre

techiii

1 éve, 8 hónapja és 9 napja

Eddig nem merült fel bennem ilyen légtisztító, de lehet hasznos lenne.

válasz erre