Acer ES3 elektromos roller teszt - városi cirkáló nem csak a városba

2022. december 02.
99.9101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Ha az Acerről esik szó, kevesen asszociálnak a laptopokon, asztali gépeken, projektorokon és monitorokon túl sok mindenre - talán még a perifériák, amit ismernek többen. Viszont ez hamarosan megváltozik, a gyártó ugyanis olyan területekre lépett, ami ha nem is áll túl távol a számítástechnika világától, mégis merőben más oldaláról világítja meg a céget. Az Androgeek szerkesztőségében először járt ilyen eszköz nem más mint egy roller. Igen, egy roller.


Az Acer ES3 elekromos roller már első ránézésre is stabil, robosztus kialakítású közlekedési eszköz. Emellé párosul a minimalista felszerelés, a nem túlbonyolított működés, a relatíve jó hatótáv és az egyszerűség, egyetlen szóval kifejezve a hatékonyság. Aki használt már elektromos rollert, nagyjából egy tized másodperc alatt fogja kiismerni magát az ES3-mal, aki még sosem gurult ilyesmivel, annak lehet hogy beletelik fél percbe is.

Az Acershopon most az ANDROGEEK15 kuponkódot beírva a roller vásárlásakor 15%-os kedvezményt kapsz! IDE KATTINTVA tudod érvényesíteni a kuponodat vásárláskor!

A dobozból kivéve gyakorlatilag azonnal működőképes az Acer guruló szörnyetege: az üzembe helyezéshez mindössze négy darab csavart kell a helyére tekernünk, amivel rögzítjük a kormányt, majd bekapcsolnunk az egyetlen gomb segítségével a rollert és ennyi, már pattanhatunk is a méretes taposólemezre.

Az Acer ES3 49 centi széles taposólemezén abszolút kényelmes az utazás a nagy lábon élőknek is

Az Acer ES3 49 centi széles taposólemezén abszolút kényelmes az utazás a nagy lábon élőknek is


A kezelés roppant egyszerű, a kormányon található fogók kellően nagyok - az átlagnál jóval nagyobbak és más formájúak -, a jobb oldalinál növelhetjük, vagy csökkenthetjük a sebességet (bár roppant nagy képzavar, de nevezzük gázkarnak), a bal oldalinál pedig a féket és a csengőt találjuk. A kormány közepén található a kijelző egyetlen gombbal, amivel mindent tudunk irányítani.

A központi gomb hosszan nyomásával tudjuk be illetve kikapcsolni a 36 V/250 W teljesítményű motort, be lehet állítani a maximális sebességet (kétszer kell nyomni a változtatáshoz), három kattintással tudunk változtatni a mérföld és a kilométer kijelzés között, egy gombnyomással pedig a világítást lehet ki-be kapcsolgatni. A sebesség három fokazatának legalacsonyabb szintjén 5-6 km/h, középső fokozaton 10 km/h, felső állásban pedig a maximális 25 km/h csúcssebességet tudjuk elérni.

A kijelzőn láthatóak az alapadatok, úgy mint a sebesség, az aksitöltöttség, a beállított teljesítmény, valamint hogy a lámpa világít-e vagy sem. A kormányon kapott helyet még maga a lámpa természetesen, valamint van egy akasztó is, amelyre feldobhatjuk a szatyrunkat, vagy a boomboxunkat hogy rajoskodhassunk a városban, megmutatva a népeknek mekkora lazában nyomjuk a flowt.

Az egyszerű kijelzőn minden lényeges adat látható, az egyetlen gombbal pedig minden vezérelhető

Az egyszerű kijelzőn minden lényeges adat látható, az egyetlen gombbal pedig minden vezérelhető


A taposólemez szélessége 49 centiméter, ezen kényelmesen és biztonságban utazhatnak a nagyobb lábúak is, lecsúszni gyakorlatilag képtelenség róla. A lemez bal oldalán van a letámasztó, amit egy laza mpzdulattal ki tudunk nyitni, vagy épp becsukni, a széleken pedig két villogó, ami lehetne index is de nem az. A roller hátsó kereke fölött van a féklámpa. A kinézet mint már említettem, nincs túlbonyolítva, a fekete roller kapott némi Aceres zöld színezést, feliratozást és ennyi.

A súlyhatár elméletileg 100 kilogramm, de a valóságban ennél nagyobb súllyal is röhögve működik az eszköz, 120 kilóig nyugodtan felpattanhat rá bárki, bírni fogja. A teljesítményt, sebességet nem csökkenti egyébként a nagyobb súly, a hatótáv viszont nyilván kevesebb lesz. Ez egyébként maximum 25 kilométer lehet, a 7,8 Ah teljesítményű akkumulátort pedig 4 óra alatt lehet teljesen feltölteni.

Igazi kis városi cirkáló az Acer ES3 elektromos roller

Igazi kis városi cirkáló az Acer ES3 elektromos roller


Egy átlagos emelkedőn felfelé nagyjából 20-30%-kal, erősebb dombon felfelé haladva 50-60%-kal is csökkenhet a sebesség. Teljesen megállítani nekünk nem sikerült - nem találtunk olyan magas emelkedőt - de egy átlagos városban ilyenből nem is nagy eséllyel találunk majd sokat, a belvárosok pedig nagy átlagban teljesen sík területen találhatók.

A 8,5" méretű kerekeken tömör virsligumik vannak, emiatt defekttől nem kell tartanunk, azonban a hirtelen lyukakat jobban megérezzük. Már csak azért is, mert lengéscsillapítást nem kapott az ES3, így nem igazán való terepre - a gyártó maga is városi cirkálónak ajánlja. Erre a használati módra azonban tökéletesen megfelelő. Elöl elektromos, hátul tárcsaféket találunk, a bovden (legyünkk alaposak: a tokos huzal) alapállapotban igen lazára van hagyva, ezen érdemes húzni.

A roller súlya 16 kilogramm, ami nem tűnik soknak egészen addig, amíg valaki nem a negyedikre cipeli fel nap mint nap - szerencsére ezt a tesztidőszak alatt nem volt alkalmunk kipróbálni, lévén jómagam családi házban lakom. Így a tárolás is könnyen megoldott volt a garázsban, ahol minden nap töltőre tudtam dugni - fontos azonban hogy 24 óránál többert ne tartsuk a hálózatba dugva a rollert - legalábbis a gyártói ajánlás szerint.

Hátul tárcsafék, felette a lámpa - elöl elektromos fék van

Hátul tárcsafék, felette a lámpa - elöl elektromos fék van


Az Acer ES3 (ha valaki még nem találta volna ki, ez az Electrical Scooter rövidítése) nagyszerű belépő az elektromos rollerek világába. Egyszerűen kezelhető, biztonságos és megbízható közlekedési jármű, relatíve jó hatótávval, kellően elég sebességgel, kényelmes megoldásokkal és kis helyigénnyel.

Abszolút ajánlható bárkinek, aki a boltba sétálást, vagy épp a városi közlekedést váltaná ki egy praktikus eszközzel, ráadásul igen korrekt áron, főleg ha összehasonlítjuk a bérelhető rollerekkel. Vannak nagyobb hatótávú, gyorsabb elektromos rollerek, de nem ebben a kategóriában: ott ahol az Acer ES3 versenyez ugyanis tökéletes kihívója bármelyik konkurenciának. Magyar supporttal, magyar garival - Acer fanoknak pedig egyszerűen kötelező, ha valaki elektromos rollert keres.

Az Acershopon 169.900 forintért kapható az ES3, de most az ANDROGEEK15 kuponkódot beírva a roller vásárlásakor 15%-os kedvezményt kapsz! IDE KATTINTVA tudod érvényesíteni a kuponodat vásárláskor!
 
 • Funkciók
  8
 • Ár/érték
  9
 • Hardver
  9
 • Használhatóság
  8

Megvételre ajánlott

85%
8 hozzászólás

Mordorer

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Ha veszek biztosan komolyan benne lesz a kalapban.

válasz erre

Porthos

1 éve, 8 hónapja és 9 napja

Be fogok szerezni egyet hamarosan, de nem télre. mosolygó smiley

válasz erre

techiii

1 éve, 8 hónapja és 9 napja

Nagyon jók ezek a rollerek. Nekem elég messze van a munkahelyem, ezért nem tudnám kihasználni, boltba meg mennék vele, de hol hagyom?

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 8 hónapja és 10 napja

***** jók a fotók! meglepett smiley

Nekem a 170 kicsit drága ebben a kategóriában. Tudom hogy mindennek felment az ára, de azért egy éve ezek még ilyen 100-120 ezerért mentek, szerintem az sokkal korrektebb ár.

válasz erre

Tommy

1 éve, 8 hónapja és 10 napja

Imádom hogy ilyen teszt is van az oldalon! mosolygó smiley Nálam 150 ezer a lélektani határ egy ilyen rollernél, régóta szemezek velük. Az mondjuk nagyon komoly hogy az Acernél is van. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 8 hónapja és 10 napja

Tök olyan mint a Xiaomi rollere (az is ES3), csak kicsit robosztusabb. Árban is ugyanaz, szóval ha vennék (erősen goldokodom rajta), akkor ez lenne a választás. Az árengedmény meddig él?

válasz erre

TEchie

1 éve, 8 hónapja és 10 napja

A kóddal elég jó ára van, 150 alatt ilyen teljesítményű rollert nemigen kapni!

válasz erre

inkognito

1 éve, 8 hónapja és 10 napja

Elég jó kis roller. Már szemezgetek vele egy ideje, de még át kell gondolnom érdemes-e vennem.

válasz erre