5 horror film Halloweenre, amitől feláll a hátadon a szőr

2023. október 28.
74.5471
csirkee profilja, adatai
csirkee
Már csak néhány nap és megérkezik az év leghátborzongatóbb estéje, Halloween, mely hazánkban is egyre népszerűbb esemény, sokan szeretnek ilyenkor valamilyen filmet nézni otthon, a sötétben. Ha nem tudod, hogy milyen horrorfilmet válassz ebből az alkalomból, akkor most segítünk egy kicsit. Cikkünkben öt olyan horror filmet mutatunk, melyektől egészen biztosan feláll majd a szőr a hátadon. Korábbi Halloween ajánlónkat itt olvashatod.


1. A pápa ördögűzője

Idén tavasszal debütált a mozikban Russell Crowe főszereplésével A pápa ördögűzője című természetfeletti horrorfilm, mely Gabriele Amorth katolikus pap két könyve alapján készült, aki az egyház hivatalos ördögűzője volt, több tízezernyi ördögűzést hajtott végre 2016-os haláláig. A történet középpontjában Amorth atya áll, aki már rengeteg ördögűzést hajtott végre a Vatikán nevében, de amivel most szembe találja magát az minden eddigi démonnál erősebb. Az ördögűzés során egy sötét több évszázados vatikáni titokra is fény derül. (Elérhető HBO Max-on)

5 horror film Halloweenre, amitől feláll a hátadon a szőr - 2. kép

2. A félelem utcája - trilógia

Ez a 2021-es horror-trilógia R. L. Stine azonos című regényei alapján készült, melyben fellelhetőek a slasher és a természetfeletti alműfajok. Az átfogó történet olyan tinédzserekről szól, akik azon dolgoznak, hogy megtörjék azt az átkot, ami már több száz éve tart városukban. A cselekmény során visszamegyünk az időben egészen 1666-ig, ahol minden kezdődött és fény derül az átok eredetére is, mindeközben a 70-es évekbe is ellátogatunk. Érdemes a trilógiát egyben megnézni, ha erre van lehetőségünk, így sokkal feszültebbé válik az egész történet. (Elérhető Netflixen)

5 horror film Halloweenre, amitől feláll a hátadon a szőr - 3. kép

3. A mumus

Idén nyáron debütált A mumus című misztikus horrorfilm, mely Stephen King azonos című regénye alapján készült. A történet középpontjában Sadie és húga, Sawyer Harper áll, akik nemrégiben veszítették el édesanyjukat, miközben apjuk pszichológusként praktizál otthonukban. A tragédiát nem sikerült feldolgoznia a családnak, amikor egy új beteg érkezik, aki hátrahagy egy gonosz entitást, ami a sötétben leledzik és áldozatai szenvedéséből táplálkozik. Az apa nem hisz a gyerekeknek, akik szörnyű dolgokon mennek keresztül. (Elérhető Disney+-on)

5 horror film Halloweenre, amitől feláll a hátadon a szőr - 4. kép

4. Gonosz halott: Az ébredés

Szintén idén tavasszal debütált a mozikban az Evil Dead filmsorozat ötödik része, a Gonosz halott: Az ébredés, mely két nővérről szól, akik egy ősi könyvre lelnek, amely vérszomjas démonokat szabadít a világra. Ezek a démonok egy Los Angeles-i bérházban ámokfutásba kezdenek, és a két nővér mindent megtesz annak érdekében, hogy túléljék, de szembe kell nézniük a borzalommal. Ha egy kis vérengzésre vágynál Halloweenkor, akkor ez lesz a Te filmed, igazi gyomorforgató alkotás. (Elérhető HBO Max-on)

5 horror film Halloweenre, amitől feláll a hátadon a szőr - 5. kép

5. Kísértetház

Az 1987-es Hellraiser/Kísértetkastély tavaly kapott egy izgalmas rebootot, mely szintén Cliver Barker 1986-os Pokolkeltő című novellája alapján készült. A cselekmény középpontjában egy misztikus varázsdoboz áll, ami szado-mazo démonokat, azaz kenobitákat hív erre a világra a Pokolból. Egy problémás lány kezébe jut a különleges doboz, aki elkezdi előhívni a kenobitákat, köztük az ikonikus Pinheaddel. Ha bírtad a 13 kísértet című filmet, akkor ezt is kedvelni fogod. (Elérhető SkyShowtime-on)

5 horror film Halloweenre, amitől feláll a hátadon a szőr - 6. kép

itt olvashatod. '>
8 hozzászólás

petrovicsz

7 hónapja, 3 napja

Mumust nem láttam, most pótlom is! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

7 hónapja, 1 hete

Ó kösziköszi, a legjobbkor egy kis ajánló! mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 1 hete

Ezt a listát konkrétan végig fogom tolni most. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

Perfekt lista. mosolygó smiley

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

A pápa ördögűzőjét megnéztem, az rohadt jó. Többi még kimaradt egyelőre.

válasz erre

Levi87

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Mumust és új Hellraisert még nem láttam, de ma ledarálom!

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 1 hete és 3 napja

Na akkor ezt most így szép sroban dara. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

7 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nagyszerű gyűjtemény!

válasz erre