Újabb fejlemény az emberi embriókkal kísérletező tudós ügyében, Kína szerint csak He Jiankui a hibás

2019. január 22.
3.1161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A korábbi rémhírekkel ellentétben nem tűnt el, és egyelőre még nem végezték ki He Jiankuit, azt a kínai tudóst, aki képes volt génmódosítást végrehajtani emberi embriókon, amivel ellenállóvá tette őket a HIV-vírussal szemben.

Mivel a gyógyszerlobbinak értelemszerűen nem érdeke, hogy az efféle betegségeket - vagy például a rákot - meg lehessen gyógyítani, ezért a kínai biológust rögtön kikiáltották a sátánnak, amit tökéletesen alátámasztanak a hozzá kapcsolódó legújabb fejlemények, lévén a kínai vizsgálatok a BBC összefoglalója szerint arra jutottak, hogy He Jiankui minden tudományos irányelvet megsértett, de nem azért, hogy halálos betegségeket gyógyítson meg végérvényesen, hanem állítólag azért, hogy ezzel hírnevet és pénzt szerezzen magának.

Mint ismert, He Jiankui tavaly novemberben jelentette be, hogy sikerült génmódosított gyermekeket világra segítenie, amihez a legfrissebb vizsgálat szerint egyeteme semmit nem tudott, annak ellenére sem, hogy a tudós komoly pénzalapot rakott össze, hovatovább egy komplett kutatócsoportot állított fel maga körül, amihez állítólag rengeteg papírt meghamisított és számtalan szabályt megszegett, a történtekért így csak ő a hibás, a többi tudóstársát nem vonják felelősségre.

A professzor hollétéről nem közölt részleteket a kínai kormány, és várható büntetése sem ismert, de sokan nagy összegben fogadnának arra, hogy míg a nyilvánosság a kivégzéséről hallhat majd, addig Kína valójában rejtett erőforrásként tovább alkalmazza a férfit, hiszen aki ekkora tudás birtokában van, azt vétek lenne egyszerűen kivégezni.
3 hozzászólás

Direktor

1 éve, 11 hónapja és 3 napja

Fú de nehéz ebben az ügyben valakinek a pártjára állni. Nyilván mindannyian örülünk ha sikerül már magzatként kiküszöbölni a betegségeket, ez sokkal hosszabb életet fog eredményezni (sajnos már nem nekünk ), viszont ott van a másik oldalon hogy kísérletezni embriókkal elég durva.

Nehéz ügy.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 11 hónapja és 3 napja

Remélem valamelyik értelmes ország kimenekíti, és tovább fejleszti a tudást - ha az valós.

válasz erre

inkognito

1 éve, 11 hónapja és 3 napja

Értem én hogy hibát követett el, na de ezért megölni?!

válasz erre