Akár ki is végezhetik a kínai tudóst, aki emberi embriókkal kísérletezett

2019. január 10.
3.9271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagy valószínűséggel kivégzés lehet a büntetése annak a kínai tudósnak, akiről tavaly kiderült, hogy emberi embriókkal kísérletezett, ezáltal képes volt génszerkesztett gyermekeket a világra segíteni.

He Jiankui a vád szerint néhány kollégája segítségével speciális génmódosítást hajtott végre emberi embriókon abból a célból, hogy ellenállóvá tegyék őket a HIV-vírussal szemben, és állítólag a kínai tudósnak sikerült is az egyik alanynál elérnie ezt a védelmet, azonban mint a legtöbb országban, úgy természetesen Kínában is tilos a génmanipuláció, tehát a tudóst még tavaly decemberben letartóztatták.

Pontosabban annyi biztos egyelőre, hogy a kutató eltűnt, de senki sem tudja, hogy mi történt vele, vagy hol lehet, kollégái azonban nemrégiben úgy nyilatkoztak a sajtónak, hogy a férfit a kínai rendőrség őrizetbe vette, azonban egyelőre senki sem tudja, hogy milyen ítéletet hozhat ellene a bíróság, de úgy vélik, hogy a legsúlyosabb esetben He Jiankuit akár ki is végezhetik majd, mert senkinek nem szabadna Istent játszania.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

5 éve, 8 hónapja és 18 napja

Hát nagyon fura helyzet ez, ha valami semleges területen történt volna mindez (óceánjáró hajó pl) akkor lehet hogy nem kéne meghalnia. Persze ha úgy kísérletezett, hogy az embrió sérült miatta, az más.

válasz erre

techiii

5 éve, 8 hónapja és 18 napja

Veszélyes a génmanipuláció, szóval megértem a dolgot.

válasz erre

Levi87

5 éve, 8 hónapja és 18 napja

Nesze neked, ne gyógyítsunk, aki megpróbálja azt meg öljük meg. Szép világ.

válasz erre

Direktor

5 éve, 8 hónapja és 19 napja

Uhhh... szomorú smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 8 hónapja és 19 napja

Még ha a jó cél is vezérelte, ami tilos az tilos.

válasz erre