Szabad marad az európai internet, nincsenek veszélyben a mémek sem

2019. február 15.
5.5381
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Komplett őrültség volt, amit az Európai Unió döntéshozói az internet szabályozása kapcsán terveztek korábban, így nem meglepő, hogy egy sokkal kompromisszumosabb megoldás született a minap a szerzői jogok védelmének érdekében.

Bár a megállapodás még nem végleges és hivatalos, a tervezett pontok alapján azonban egy mindenki számára elfogadható tervezet született, aminek részeként az internetes platformokat - így például a közösségi oldalakat - jogszabályban vennék rá arra, hogy fizessenek az alkotóknak jogdíjat még akkor is, ha azt egy magazin másodkézből felhasználta, de nem kerülnek tiltólistára a mémek és a különféle vicces animációk sem.

Ez a két dolog a legfontosabb a leendő szerzői jogi törvény kapcsán, de azért akadnak még érdekességek, így például az is, hogy az újságíróknak mindig részesülniük kellene a lapkiadóhoz beérkező szerzői jogi bevételekből, miközben lennének olyan platformok - főként a startupok -, melyekre sokkal enyhébb szabályozás vonatkozna.

Mindezek csak a tervezet alapjai, ezáltal a megállapodás számtalan további kérdésre nem adott még választ, így például arra sem, hogy a szerzői jogilag védett tartalmak eltávolítása vagy büntetése miként történne, de vélhetően ennek érdekében valamiféle algoritmusokat kaphatnak az egyes oldalak, hogy a szabályok központilag betarthatók legyenek.

Az Európai Parlament zöld frakciója természetesen ismét nemtetszését fejezte ki a fentiek kapcsán, mert szerintük ez az engedmény továbbra sem nyújtana biztonságot a kisebb kiadók és szerzők számára a szerzői jogsértések ellen.
korábban, így nem meglepő, hogy egy sokkal kompromisszumosabb megoldás született a minap a szerzői jogok védelmének érdekében.'>
5 hozzászólás

Harder

5 éve, 6 hónapja és 20 napja

Ez sem jó irány. szomorú smiley Nagyon nem érzik, mit kéne tenni. szomorú smiley

válasz erre

login_password

5 éve, 6 hónapja és 20 napja

Szép is lett volna, ha a mémeket kitiltják.

válasz erre

Vidoros

5 éve, 6 hónapja és 20 napja

EL kéne engedni ezt a dolgot. Süt belőle a hozzánemértés.

válasz erre

TEchie

5 éve, 6 hónapja és 20 napja

Roppant betegnek tűnik, így első olvasatra.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 6 hónapja és 20 napja

Fú ezek a segghülye bürökraták baszki!!!! wtf smiley

válasz erre