Kína hallgat, Dél-Korea viszont aggódik az Oroszország által okozott űrtörmelék miatt

2021. november 19.
76.1411
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A dél-koreai külügyminisztérium aggodalmát fejezte ki az alacsony Föld körüli pályán keletkezett számos törmelékdarab miatt, amikor Oroszország a hét elején rakétacsapással megsemmisített egy szovjet korabeli műholdat.
 

Egy november 17-ei, újságíróknak küldött szöveges üzenetben a minisztérium azt írta, hogy aggódnak a november 15-én végrehajtott műholdellenes fegyverteszt miatt, és különösen a teszt eredményeként a világűrben keletkezett számos törmelékdarab miatt.

A minisztérium sürget minden nemzetet, hogy az űrben felelősségteljesen járjanak el a világűr békés és fenntartható használatának biztosítása érdekében, és működjenek együtt a vonatkozó nemzetközi szabályok előmozdítása érdekében.

Az üzenetből hiányzott Oroszország konkrét megnevezése, nemhogy az Oroszországgal szembeni kritika - ez szöges ellentétben áll azzal a kifejezett és éles kritikával, amelyet az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság fogalmazott meg Oroszországgal szemben.

Eközben Kína még nem tett hivatalos nyilatkozatot az ügyben. A kínai külügyminisztérium szóvivője, Zhao Lijian egy november 16-i sajtótájékoztatón azt mondta, hogy tudomásul vették a vonatkozó jelentéseket, és azt, hogy Oroszország még nem válaszolt - ennek ellenére úgy gondolja, hogy túl korai lenne még bármilyen kommentárt fűzni a témához.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete

Nahát.

válasz erre

Harder

2 hónapja, 1 hete

Ki hitte volna, hogy Kína nem foglal majd állást...

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 1 hete

Kommunisták összefognak. Gondolom Észak Korea is csendben marad.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 hete

Alakul az űrkonfliktus.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete

Kína hallgatni is fog, nyilvánvalóan.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 1 hete

Gondolom mindenki aggódik... Azért ez már harcra használható rendszer.

válasz erre