A NASA fejese kemény kritikával illette az oroszokat, amiért veszélybe sodorták az ISS legénységét

2021. november 16.
85.5461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Bill Nelson, a NASA igazgatója súlyos kritikával illetve a hétfőn, azaz november 15-én végrehajtott orosz műholdelhárító tesztet, amely miatt a Nemzetközi Űrállomást a keletkező törmelékkel való ütközés veszélye fenyegette.

Hétfőn hajnali 2 óra előtt nem sokkal a repülésirányítók felébresztették az ISS hétszemélyes legénységét, és utasították őket, hogy keressenek menedéket a visszatérő űrhajóikban, mivel a keringő laboratórium áthaladt a pályán keringő űrszemét, vagyis űrszemét mezőn, amely nyilvánvalóan egy közvetlen felszálló műholdellenes rakéta (DA-ASAT) ütközése miatt keletkezett, ami egy már nem működő orosz műholddal ütközött.

Nelson elmondta, hogy felháborítja ez a felelőtlen destabilizáló akció, és szerinte az emberi űrrepülés hosszú és nagy múltra visszatekintő történelmével elképzelhetetlen, hogy Oroszország nemcsak az ISS-en tartózkodó amerikai és nemzetközi partner-asztronautákat, hanem saját űrhajósait is veszélybe sodorja.

A műholdak elleni teszt több mint 1500 darab követhető űrszemetet és több százezer kisebb, nem észlelhető törmelékdarabot hozott létre alacsony Föld körüli pályán - közölte Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón.
5 hozzászólás

Fikarc

2 éve, 7 hónapja és 18 napja

Lesznek még gondok odafent, lehet nem is volt olyan nagy baromság ez az űrhadsereg dolog! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 18 napja

Mert ők amúgy sosem csinálnak semmi rosszat..

válasz erre

inkognito

2 éve, 7 hónapja és 18 napja

Azért erről nem csak ők tehetnek.

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 18 napja

Nem kellett volna telebaszni az űrt (is).

válasz erre

betyár

2 éve, 7 hónapja és 18 napja

De mégis mit várnak? Annyi műhold lesz és van már fent, hogy elég nagy az esélye annak, hogy ezek össze fognak ütközni egyszer.

válasz erre