Itt az okoscipő, ami nem csak beköti saját magát, de még finomhangolható is

2019. január 16.
5.7371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Vissza a jövőbe mozifilmek óta tudjuk, hogy a távoli jövőben valamikor elérkezik végre az önbefűző cipők kora, amikor nem lesz szükség arra, hogy megtanuljuk a cipőkötés tudományát.
Advertisement

Bár korábban is voltak próbálkozások, Tinker Hatfield találmánya által a Nike azonban most egy olyan okoscipőt valósított meg, ami legalább működőképes, ezáltal okostelefonunkkal kapcsolatba lépve, lábunk formáját és méreteit figyelembe véve képes arra, hogy magától bekösse, azaz megszorítsa önmagát.

Mint ismert, hasonlóra már a HyperAdapt 1.0 is képes volt, de a technológia legfeljebb csak a milliomosok számára lett elérhető, éppen ezért a Nike úgy döntött, hogy elkészíti az Adapt BB-t, ami állítólag sokkal olcsóbb lesz - pontos árcédula még nincs -, februártól pedig világszerte bárki megvásárolhatja majd magának.

A cipő működési elve egyébiránt megér egy misét, hiszen nem fűzőket, hanem vékony drótokat és egy speciális mechanizmust használ ahhoz, hogy meg tudja húzni a lábbeli felső részét, amit az első beállítás után azonnal megtesz, amint érzékeli a sarokrészen a láb érintését, miközben manuális finomhangolásra és kieresztésre is lehetőség van, de az egészet okostelefonunkról szintén vezérelhetjük.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

CharlieFirpo

5 éve, 7 hónapja és 12 napja

Amúgy jól néz ki. Ezek a világító cuccok furák rajta, de hát valaminek futurisztikusnak is kell lennie. mosolygó smiley

válasz erre

betyár

5 éve, 7 hónapja és 12 napja

Érdekes. Vajon meddig bírja a cucc?

válasz erre

TEchie

5 éve, 7 hónapja és 12 napja

100 ezer lesz. Minimum.

válasz erre

Gólem

5 éve, 7 hónapja és 12 napja

Ez ***** menő. röhögő smiley

válasz erre