Hivatalos: jövő év elejétől már HarmonyOS-szel jönnek a Huawei-telefonok

2020. szeptember 10.
28.2701
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Huawei bejelentette a legfrissebb konferenciáján, hogy a jövő év elejétől kezdve már minden új telefonjuk HarmonyOS-en futhat, ami ugyebár egy alternatíva a Google Androidjával szemben, melytől megfosztották a kínai gyártót Trumpék.

#Decembertől kezdve elérhető lesz az operációs rendszer forráskódja azok számára, akik appokat fejlesztenek rá, ez pedig egy olyan lépés, amivel a Huawei igyekszik teljes mértékben saját ökoszisztémát kialakítani a mobiljain, így elszakadva az Androidtól.

Eddig okostévékben, okosórákban és egyéb készülékekben volt jelen a HarmonyOS, ellenben konkrétan a Huawei telefonokban még nem volt megtalálható a fő verzió, viszont úgy fest, hamarosan ez válik a sztenderddé. Ezzel természetesen a Play Áruház és az egyéb Google-szolgáltatások továbbra is elérhetetlenek maradnak, helyette pedig a Huawei infrastruktúrája kerül előtérbe.

Alig pár napja elhintették már az operációs rendszer 2021-es érkezését, azonban az év elején történő debütálás és a forráskód elérhetővé tétele új információnak minősül.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ideje, drukkolok nekik.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Én jóval előbbre vártam, az az igazság. Már tavalyra, igazából.

válasz erre