Csak jövőre érkezhet a Huawei első HarmonyOS-alapú okostelefonja

2020. szeptember 08.
28.0181
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a Huawei már tavaly bemutatta saját operációs rendszerét, az Android leváltására készülő HarmonyOS-t, azonban úgy tűnik, hogy az idei évben még egyetlen okostelefonjukat sem szerelik majd fel ezzel a szoftverrel.

Jövőre azonban nagy változásokra számíthatnak a későbbi Huawei-felhasználók, a kínaiak ugyanis Richard Yu, a vállalat vezérigazgatója szerint 2021-ben dobhatják majd piacra az első olyan okostelefonjukat, mely házon belül fejlesztett operációs rendszert használhat, nem pedig Androidot.

A cég berkein belül természetesen már rengeteg olyan prototípus működik, melyek ezt a szisztémát használják, de a Huawei semmit sem bíz a véletlenre, hiszen ezen múlik majd a jövőjük, éppen ezért nagy valószínűséggel rögtön már a HarmonyOS 2.0-val szerelhetik fel az első okostelefont, ami mellet PC-k, táblagépek és egyéb IoT termékek is ezt futtathatják majd.
3 hozzászólás

TEchie

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Hát, most is ott az EMUI, gondolom tök ugyanaz lesz.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Azért ezt kíváncsian várom. Bár tulajdonképpen ez is android de mégis hozhat be egy harmadik szereplőt valamilyen szinten, saját bolt stb.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Kiváncsi vagyok mennyire fog nekik sikerülni.

válasz erre