Elvérzett annak a cégnek a gyűjtőakciója, mely magán-űrállomásokat akart építeni

2019. február 10.
4.1851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Orion Span startup még tavaly áprilisban tűzte ki magának a célt, hogy magán-űrállomásokkal állnának elő 2022-re, amelyek által az űrturizmus területén és a kutatási piacon lettek volna jelen.

Az egészet közösségi finanszírozás révén szerették volna tető alá hozni. Ezt tavaly decemberben be is jelentették, az összekalapozni kívánt összeg pedig 2 millió dollárra lett belőve, a közreműködőknek pedig a saját tőkéjükből ajánlottak fel részesedést.

Január 25-én zárult le a gyűjtés, aznap viszont még próbálta továbbra is reklámozni a cég a közösségi médiában az akciót, ám a határidő lejárta után nem sokkal kámforrá vált a kampány oldala. Közel 235 ezer dollárral járultak hozzá az emberek az ideához (bár ez csak az utolsó ismert adat), ami valljuk be, egy hangyányit távol van attól a bizonyos 2 milliótól.

A cég kerüli azokat a kérdéseket, hogy mi lesz a projekt jövője, azonban az egyik szószólójuk, Courtney Merolle elmondta, hogy most eléggé hektikus a helyzet a vállalatnál, a magán-űrállomások fejlesztésének ötletét viszont el kell vetniük.

Az Orion Span egyébként egy Aurora névre keresztelt állomást akart kiépíteni, amely hat fő befogadására lett volna képes, és főként azért volt kecsegtető az ötlet, mert 65 millió dollárból akarták az egészet összehozni, míg átlagosan egy ilyen megmozdulás jóval több pénzt kóstál.
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

De most komolyan, ki akarna befektetni RÉSZESEDÉSÉRT egy ilyen produktumba? És ha elbukott volna úgyis ha összejön a pénz? Vicc.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Hát ez szívás. Gondolom nem igazán látták az emberek megtérülőnek a vállalkozást.

válasz erre

Direktor

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Nem is értem, miért vágnak ekkora vállalkozásba úgy, hogy az emberektől akarnak rá pénzt kuncsorogni?

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Az igen. Nem igazán láttak fantáziát benne az emberek.

válasz erre