Legkorábban 2021-ben lőhetik fel az első űrhotelt

2018. április 10.
3.3631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Új értelmet nyerhet hamarosan az űrturizmus fogalma, az Origin Span ugyanis bejelentette, hogy terveik szerint legkorábban 2021-ben lőhetik majd fel az Aurora Stationt a világűrbe, mely a világ első űrhoteljeként állhat szolgálatba.

A kérdéses űrállomást nagyjából egy évig szépítgetik és tesztelik majd, hogy 2022-ben az első vendég is beköltözhessen, méghozzá egy 12 napig tartó, luxuskörülmények között átélhető űrlét reményében, amiért a vállalat közel 10 millió dollárnak, azaz mintegy 26 milliárd forintnak megfelelő összeget kér el.

Az Aurora Station várhatóan 320 kilométeres magasságban kering majd a Föld körül, és nagyjából 90 percig tart neki megkerülnie a bolygót, amit az utasok premier plánból élvezhetnek majd - az összes napfelkeltével együtt -, hiszen hatalmas ablakokon át kémlelhetik a Földet.

Persze nem elég, hogy drága, az utazás rengeteg kötelezettséggel is jár, ezáltal mindenkinek részt kell majd vennie egy űrhajós kiképzésen - ami önmagában három hónapig tart -, de akinek van ennyi pénze egy űrkirándulásra, annak bizonyára ez sem okoz majd problémát.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 5 hónapja és 20 napja

De kipróbálnám.... Kár hogy emberi számítás szerint erre sosem lesz esélyem...

válasz erre

technomancer

1 éve, 5 hónapja és 20 napja

Nem lesz épp olcsó...

válasz erre

rDAVE

1 éve, 5 hónapja és 20 napja

Ha lenne pénzem minden laposföld hívőt kiküldenék. A nagyon makacsokat ott is hagynám.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink