Ezekkel az újdonságokkal zárja az évet a Microsoft

2016. október 27.
44.2021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A várakozásoknak megfelelően tegnap délután New York városának egy része a Microsoft bemutatóján ült, ahol a vállalat az ígéreteknek megfelelően sokat beszélt a Surface család jövőjéről és újdonságairól, de azért némi meglepetéssel is tudtak szolgálni.


A hardverek mellett nagy hangsúlyt kapott a szoftveres oldal is, hiszen a Windows 10 frissítéseiről, új szoftverekről és a virtuális valóságról is szó volt, az alábbiakban pedig pontról-pontra végigvesszük, hogy miről is beszéltek New York-ban.


Windows 10

A Windows 10 kapcsán a 2017 tavaszán érkező "Creator's Update" egy kellemes és ingyenes frissítésnek ígérkezik, mely többek között elhozza az általunk is emlegetett modern Paint-et.

Tulajdonképpen egy komolyabb 3D-s szoftver kapunk, mely akár arra is képes, hogy a közvetlen környezetünkből, mobil segítségével szkenneljen be 3D-s objektumot, amit a gépen szerkeszteni tudunk. A végeredményt 3D nyomtatással elő is lehet állítani, vagy éppen meg lehet osztani a Facebook oldalán, ahol 360-fokos nézetben körüljárhatják az ismerőseink.

Nézd nagyban ezt a videót!
Természetesen a HoloLens segítségével is meg lehet tekinteni a 3D-s Paint műveit, illetve a mások által már beszkennelt 3D-s objektumokból egy "könyvtárat" készít a Microsoft, melyből bármikor felhasználhatjuk a dolgokat. A HoloLens-nél maradva érdemes megemlíteni a HoloTour nevezetű szoftvert, ami egyfajta turisztikai megoldás, hiszen a világot járhatjuk be a segítségével. Megnézhetünk gyönyörű helyeken és a kiterjesztett valóságnak hála feleleveníthetünk korábbi eseményeket.

A játékosok számára fontos lehet a közvetlen streamelési opció, mely egy gombnyomásra értesíti a barátainkat, akik valós időben kommentálhatják a történteket. A technológiai alapot a nemrég bekebelezett Beam szolgáltatja, később pedig még sok fejlesztést várhatunk ezen a fronton.


VR Headsetek

Ezekkel az újdonságokkal zárja az évet a Microsoft - 2. kép

A HoloTour kapcsán megemlítette a vállalat, hogy ez a virtuális világlátás más VR Headseteken is elérhető lesz, hiszen számos partnerrel dolgoznak azon, hogy HoloLens alapokra építkező VR Headseteket dobjanak piacra.

A HP, ASUS, Lenovo, Dell és Acer kínálatában tűnhetnek fel elsőként ezek a megoldások, melyek állítólag 299 dollárnál kezdődnek majd. Pontos részleteket nem árultak el, de azt ígérték, hogy a Windows 10-es eszközökhöz készített megoldások olyan élményt biztosítanak majd, amit eddig még nem tapasztalhattunk meg.


Surface Book

Hardveres téren nagy várakozások előzték meg az eseményt, sokan pedig egy teljesen új Surface Book szériát is reméltek. Nekik csalódniuk kellett, hiszen "mindössze" az új Surface Book i7 mutatkozott be, mely nevéből adódóan egy felsőkategóriás megoldás.

A 2399 dollárra beárazott laptop, felsőkategóriás Core i7-es processzort és NVIDIA GTX 965M (2GB) grafikus gyorsítót kínál. Laptop módban akár 16 órás üzemidőt is elérhetünk az új fejlesztéssel, piacra pedig november közepén kerül.
Surface Studio

A legnagyobb várakozás talán a nálunk is megszellőztetett All in One gépet övezte, mely végül valóban bemutatkozott, hiszen megkaptuk a Surface Studio-t, ami 2999 dollárnál kezdődik majd a decemberi rajtnál.

Ahogy sejteni lehetett, egyértelműen az Apple iMac szériája ellen mennek, a célközönséget a kreatívok és professzionális felhasználók jelentik. A 28 hüvelykes érintőképernyőn 4500 x 3000 pixel jelenik meg, vagyis már 4K felbontás felett járunk. Menet közben válthatunk DCI-P3 és RGB színskála között, a gép pedig természetesen Windows 10-et futtat.

Ezekkel az újdonságokkal zárja az évet a Microsoft - 3. kép

Külsőre egy mesterműről van szó, de sajnos a belső kapcsán is követték az Apple-t. A 2999 dolláros alapmodell például csak egy Intel Core i5-ös processzort, 8GB memóriát, 1TB-os háttértárat és egy 2GB-os grafikus kártyát tud felmutatni, ami rendkívül gyengének tűnik. 3500 dollárnál már kétszer ennyi memóriáról és egy i-7es processzorról beszélhetünk, de a grafikus erő még gyenge marad.

A fullos modell 4199 dollárba kerül majd, i7-es processzorral, 32GB memóriával és egy 4GB-os NVIDIA GeForce 980M grafikus gyorsítóval. Hardveres tehát egyenesen szörnyű az újdonság, a GTX 1000-es család kihagyása pedig egyenesen óriási mellélövés.

A géphez egyébként kapunk egy Surface egeret és Surface billentyűzetet, melyek semmi extrát nem tudnak felmutatni, de egy All in One termékhez illik becsomagolni őket.


Surface Pro

Némi meglepetésre nem frissítették a Surface Pro szériát, vagyis új táblagépek nélkül maradtunk. Korábban már voltak pletykák arról, hogy kimaradhat a frissítés, de sokan reménykedtek benne, hogy valami újat ezen a fronton is bemutat a vállalat.


Kiegészítők

A már említett Surface perifériák mellett kaptunk egy ergonomikus billentyűzetet is, mely 130 dollárba kerül majd, míg az All in One-hoz csomagolt megoldásért 100 dollárt kérnek. Egy speciális, ujjlenyomat-olvasóval ellátott modellt is készítenek, melynek ára és megjelenési dátuma még nem ismert. A Bluetooth technológiát használó billentyűzetek egyébként nagyjából 1 éves üzemidőre képesek.

Ezekkel az újdonságokkal zárja az évet a Microsoft - 4. kép

A legérdekesebb kiegészítő mindenképpen a Surface Dial, mely egy 99 dolláros multifunkciós tárcsa. A kiegészítőt főként kreatívoknak és profiknak készítettek azért, hogy a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban új beállításokhoz, lehetőségekhez jussanak a különböző szoftverekben. Válthatunk vele színt, forgathatjuk az objektumot vagy éppen görgethetjük a képet, állíthatjuk a hangerőt és a fényerőt.

Használhatjuk a kijelzőre "tapasztva" vagy az asztalról is, a támogatott hardverek között pedig az új All in One gép mellett a Surface Pro 3, Pro 4 és a Surface Book család szerepel. Első körben 14 szoftverrel használhatjuk majd, melyben az Office csomag és az új Paint is szerepel, de megemlítették még például a Spotify-t és a Sketchable-t is.

A rendezvény tehát számos újdonságot tartogatott, ám bőven lehet hiányérzetünk. A Surface Pro széria kihagyása és a felfelé csupán csak frissített Surface Book bemutatása arra utalhat, hogy a jövő év első felében valóban kapunk még egy Surface rendezvényt. Az All in One gép iszonyúan drága és hardveresen már most le van maradva, de később jöhet egy olcsóbb és kisebb változat az iMac mintájára. A kiegészítők érdekesek, a tavaszi Windows 10 frissítést pedig sokan várjuk.

7 hozzászólás

Levi87

4 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nem tértetek ki rá, de nekem az Edge böngésző 3D-s használata egész lenyűgözött! Azért az nem lesz semmi ha mondjuk 3D-ben tudjuk nézegetni a cuccokat a webshopokban vásárlás előtt....

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nagyon unalmas volt maga az előadás, rengeteget pörgettem benne. Viszont ez a cikk nagyon jó.

Új Surface-re nagyon vártam, kár hogy nincs.

válasz erre

VDemon

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Surface Book szerintem gyönyörű, de összecsukva oldalról nagyon fura hogy van egy nagy rés. A felhozatal szerintem nagyon korrekt lett, jó irányba mozdult a dizájn, de a embertelenül drága.

válasz erre

strogg

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Sajnos az ára is gyönyörű :/

válasz erre

Fikarc

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Erre a 3D szkenneléses mókára kíváncsi leszek élőben. Csaj nagyon lazán csinálta de az hogy vágás nélkül kiemelek valamit a környezetből, nekem még űrtechnika...

válasz erre

Eltohn

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Ez az AllinOne gép egyszerűen gyönyörű lett!

válasz erre

inkognito

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nagyon oda tette magát az MS még az Apple bejelentései előtt. Surface Studio nagyoooon komoly.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink