YUM és RPM támogatást kapott a Black Lab Enterprise

2017. május 30.
3.4271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Roberto J Dohnert elhozta a legfrissebb Black Lab Linux híreket, amivel párhuzamosan megjelent az Enterprise legújabb változata a Build 261, ez pedig sok javítás hordoz, amik az elődnél rossz kedvet okozhattak a felhasználóknak.

A május hónap talán legnagyobb híre volt a Black Lab életében az Enterprise 11 megjelenése, ami visszatért az ingyenesen felhasználható szoftverek piacára, plusz az LTS támogatással rendelkező Ubuntu 16.04 alapjait használja, valamint a Linux Kernel 4.8-as verzióját.

Az elődökhöz képest a legszembetűnőbb változás, amellett, hogy újra ingyenes lett, az asztali felület váltása volt, hiszen a visszatértek a Gnome Shell-hez, de a felhasználói táborra való tekintettel elkészült az Xfce és a Mate fork is.

A mostani a 261-es build számmal rendelkezik, amelyben rengeteg hibát orvosoltak a fejlesztők. Ezek közül érdemes megemlíteni a fekete képernyő gondot VMWare futtatásakor, de javítottak az installer-en is, valamint bekerült az OpenVPN utility és sokak nagy örömére YUM és RPM támogatást is kapott a Black Lab Enterprise 11.
1 hozzászólás

muki

7 éve, 5 hónapja és 20 napja

Nem használom egyáltalán.

válasz erre