Xeropan - Angol tanár a zsebedben!

2014. október 09.
7221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az okostelefonok elterjedésével elkezdődött az oktatás megreformálása is.

Ennek ékes példája a magyar fejlesztésű Xeropan. Ez egy angol nyelvet oktató applikáció, ami friss híreken és érdekes cikkek olvasásával teszi észrevétlenné a tanulást.

De mi is az a Xeropan?

Manapság minden ember zsebében ott lapul egy okostelefon, amivel bárhol, bármikor böngészhet a neten érdekességek, friss hírek után kutatva. Ezt aknázza ki a Xeropan. Naponta megjelenő cikkeken/leckéken keresztül fejleszthetjük/frissíthetjük az angoltudásunkat ? mindezt teljesen ingyen.



A leckék felépítése

Az applikációt egyszerű, ugyanakkor elegáns design jellemzi, ami segíti az egyszerű navigálást, könnyen átláthatóvá teszi a felhasználói felületet. A gyors tanuláshoz hozzájárulnak a beépített tutorial képernyők, amik tömören, röviden magyarázzák el a szabályrendszert.

A leckék szószedettel kezdődnek, amely a cikkben található érdekes és/vagy kulcsfontosságú kifejezéseket tartalmazza. Ezek kiejtését is el tudjuk sajátítani a hozzá tartozó egyedi hanganyag segítségével. A lecke tartalmi része feliratozott képekkel van tördelve, amit szintén feldob a hozzá tartozó hanganyag, mely tartalmazza az egész szöveget.



Minden leckéhez tartozik egy DOLGOZAT, amelyben többféle feladattípuson keresztül tudjuk begyakorolni a cikkben használt igeidőket, kifejezéseket, nyelvtani szabályokat. Mindezt a rendszer pontozza, értékeli, és ezzel a felhasználó szintet tud lépni, akár egy szerepjátékban. A játékosok folyamatosan célok elé vannak állítva, melyek elérése után különböző kitüntetéseket kapnak.

Amivel kitűnik a vetélytársai közül, az a leckék végén található NYELVTAN gomb. Erre rányomva az alkalmazás kiemeli a szövegben található fontosabb nyelvtani tartalmakat, szabályokat. Ezekre a kiemelt hivatkozásokra rányomva az adott nyelvtani tartalom fejezeténél találjuk magunkat, ugyanis az applikáció magába foglal egy teljes értékű angol nyelvtankönyvet is, amely 6 nehézségi szint alapján lett fő csoportokra osztva, azon belül pedig a már megszokott témakörök alapján könnyedén navigálhatunk az egyes nyelvtani tartalmak között.



A leckék alján találunk még az adott témához kapcsolódó videót is, amely kiegészíti, színesebbé, élvezetesebbé teszi a tanulást.

Profil

Minden felhasználó rendelkezik egy profil menüvel, ahol megnézheti, milyen szintű tanuló, valamint, hogy eddig hány szót tanult meg, mennyi és milyen dicséretben részesült. A ?Diákok? fül alatt találjuk meg a többi felhasználót, akik eredményeit össze tudjuk hasonlítani a sajátunkkal. Szintén itt tudunk felvenni ismerősöket, barátokat is, amit a rendszer a Facebook/Google+ ismerőseink között keres. Az ?Értesítések? fül alatt pedig a rendszer által küldött értesítéseinket tudjuk visszakeresni, ha valamiről lemaradtunk volna.



Mi a Xeropan célja?

A Xeropan célja, hogy bárki számára mérhető fejlődést biztosítson korosztálytól, helytől függetlenül hetente érkező frissítésekkel, folyamatosan fejlődő rendszerrel, tartalommal, amit a Xeropan diákjai alakítanak, formálnak.

A jövő héttől induló tematikus leckék témaköreit a Xeropan közössége állítja össze az app Facebook oldalán. Te is csatlakozhatsz ehhez a nagyszerű közösséghez, hogy közösen tanulj barátaiddal.

Az alkalmazás egyaránt letölthető Android, illetve iOS rendszerekre.

Android: http://bit.ly/1sX8ROm

iOS: http://bit.ly/1r7JJZI

Facebook: www.facebook.com/xeropanapp

Weblap: www.xeropan.com
nincs még hozzászólás