Windows Phone: OneCore, Lumia 520 Cyan

2014. július 22.
5851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Hírek szivárogtak ki a jövőben egyesítésre kerülő Windows-ról és Windows Phone-ról, illetve úgy tűnik, hogy a Lumia 520 folytatja a Lumia Cyan frissítési sorát.

Egyre jobban halad rendszereinek egyesítése felé a Microsoft, miután bizonyos szivárogtatások nyomán kiderült, hogy egy úgynevezett OneCore-on (korábban MinWin néven szivárgott ki) keresztül próbálja majd minden platformon (mobil, PC, XBox stb.) ugyanazt az operációs rendszert működtetni.

A OneCore lényege, hogy önmagában egy minimális kernel mely egy XAML alapú felületet biztosít a rendszerösszetevőknek, ezzel egy közös magról működtetve mindenhol a rendszert. Egyszerűen szólva, ugyanazon a kis programon keresztül kommunikálnának egy mobiltelefonon a hardverrel és az operációs rendszerrel az alkalmazások, mint egy teljesen felszerelt asztali számítógépen.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben akár több megosztott funkcióra is számíthatunk, mint például hogy Cortana megjelenik az asztali Windows rendszereken, illetve, hogy esetleg a Windows Phone is kaphat olyan multitaskinget, ahol több alkalmazást használhatunk egymás mellett a kijelzőn (mint ahogy Windows 8-on is oldalra tudunk dokkolni alkalmazásokat).

És jöjjön az aktuálisabb hír, miszerint folytatódik a Lumia Cyan kiadása: a francia Orange szolgáltató Lumia 520-as készülékére a Nokia oldalán található hivatalos frissítéskövető elérhetőnek jelzi a legújabb frissítést. Ez kicsit fura, ugyanis tegnap óta nem változott a helyzet a többi 520-as készülék mellett és a szolgáltató 625-ös készüléke például nem kapta még meg a frissítést. Emellett egyes hírek szerint a Lumia 1520 frissítése is elindult (Indiában, az Egyesült Királyságban és Finnországban), ám ezt a hivatalos támogatás oldal ezt nem erősíti meg.

Ezek után talán teljesen bizonytalan, hogy egyes készülékek mikor kapják meg a frissítést. Egyes hírek szerint a héten a Lumia 1520, 1020 és 920 meg kell, hogy kapja, vagy legalábbis a kiadásnak el kellene kezdődnie, ennek ellenére egyetlen szolgáltatói Lumia 520-ra időközben elindult már a frissítés, ami azt is jelentheti, hogy ez a modell folytatja majd a sort.

Forrás: NokiaPowerUser / WMPowerUser
nincs még hozzászólás