Windows Phone: Lesz 8.1 GDR2

2015. február 18.
6181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Korábban már kiszivárogtak hírek arról, hogy a Windows Phone 8.1 kap még legalább egy frissítést a Windows 10 előtt, most hivatalos megerősítést is kaptunk!

A Windows Phone Dev Center (~ fejlesztői központ) oldalán most megjelent egy új menüpont "Windows Phone 8.1 GDR2" névvel, mely arra utal, hogy a Windows Phone 8.1 felhasználók kapnak majd még legalább egy frissítést, mielőtt továbbléphetnek az új Windows 10-re.

Mivel a Windows 10 (mobilos változat, továbbra is kérdéses, hogy kap-e majd valami külön elnevezést, pl. "Windows 10 Mobile") megjelenéséig még legalább fél évet várhatunk, van még idő egy-két frissítésre - ha más nem, előkészítő és minimális fejlesztő jellegűekre.

A GDR2 (vagy, ahogy hivatalosan valószínűleg nevezni fogják: "Update 2") a jelentések és a megjelent OEM dokumentáció alapján nem hoz majd túl sok újítást (a legtöbb újítás nyilván majd a Windows 10-zel érkezik). Az újítások között érdemes kiemelni, hogy a rendszer támogatni fogja a Video over LTE-t (LTE-alapú videohívás), ahol lehetősége lesz a gyártónak (a felhasználónak nem biztos, de ki tudja) azt is megszabni, hogy hány percnyi rossz jel után kapcsolja ki a készülék a videojelet és térjen át normál hívásra. A másik, inkább OEM-funkciónak számító újítás az az, hogy amikor a felhasználó visszaállítja egy biztonsági mentésből a Kezdőképernyőjét, akkor a gyártó által megszabott csempék visszaállítás után még a Kezdőképernyő aljára kerülnek.

Apróság, valamint minket itt Magyarországon nem érint, de a fenti újítások mellett még négy új megjelenítési nyelvvel bővül a választék majd a GDR2-es Windows Phone-ok esetében.

Továbbá, pletykák szerint a Microsoft a nyárra egy jobb lopásvédelmi (Anti-Theft) rendszert akar a Windows Phone-ba építeni, így nem elképzelhetetlen, hogy ennek egy része még a Windows 10 megjelenése előtt (akár a GDR2-ben) napvilágot láthat.

A videók alapján szépen alakulgat a Windows 10 és aki egyelőre Windows Phone 8.1-en maradt, az még számíthat apróbb újdonságokra, de ezek valószínűleg inkább csak "motorháztető alatti" fejlesztések lesznek.

Forrás: Windows Phone Dev Center | WMPowerUser
nincs még hozzászólás