Windows Phone: Cortana és a Facebook Messenger

2014. március 05.
1.0511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Íme néhány új érdekesség és várva-várt dolog a Windows Phone felhasználók számára.

Két dologgal is megismerkedhetünk, melyek közül egyik inkább egy várt alkalmazás, míg a másik egy kiszivárogtatott funkció működését bemutató videó!

Hatalmas a felhajtás a Microsoft Windows Phone 8.1-es rendszere körül, hiszen az elvárásoknak megfelelően ez egy óriási frissítés lesz, mely egy "kicsit" fejleszt majd a platformon, hogy az még könnyebben használható, kicsit testreszabhatóbb és okosabb legyen. De mielőtt rátérnék a rendszer egyik legtöbbet várt és egyik legérdekesebb funkciójára, lássuk csak, mi is érkezett.

A mai napon az Áruházban megjelent a Facebook Messenger alkalmazás, melyet nem is olyan rég jelentettek be.



Ahogy látható, a Facebook Messenger felülete rendkívül hasonlít az Androidos testvérre, de emellett a Windows Phone néhány sajátosságát is átveszi (alsó vezérlősáv; harmadik képernyőkép: görgetés betű szerint). Jó hír, hogy így már a ?teljes? Facebook alkalmazás nélkül is üzengethetünk ismerőseinknek, illetve hogy ez az alkalmazás támogatja a matricákat és az egyéb kényelmi funkciókat is, illetve mindemellett kicsit szebb és gyorsabb is.

Hátrányként sorolnám fel, hogy telepítés és futtatás után az alkalmazás háttérben való működése NEM tiltható le, a cikk írásának időpontjában alig egy órája van feltelepítve a Lumia 920-as telefonomra, pár nap elteltével kiderül, hogy ez mennyit jelent az üzemidő szempontjából. Szerintem remek ötlet volt, hogy ezt az alkalmazást is megjelentetik a platformon, hisz ismerőseim között is több olyan van, aki egyáltalán nem használja telefonon a teljes alkalmazást, kizárólag egy Messenger van feltelepítve (legyen az Android vagy iOS). Jómagam is hasznosabbnak tartom, hiszen én igazából telefonon csak beszélgetek, nem használom és nem is igazán használtam a Facebook alkalmazás többi részét.

A Facebook Messengert sikerült is kitárgyalni, jöhet a még napfényt nem látott újdonság: a Windows Phone 8.1 hangvezérlésű asszisztense: Cortana! Bevezetőként tudni kell róla, hogy Cortana egy, az Apple Sirijéhez hasonló asszisztens, akivel ?lehet beszélgetni?, hisz képes értelmezni mondatainkat, és javaslatokat adni a közeli szórakozóhelyekre, éttermekre, látványosságra, megmondja, hogy milyen idő van, megkérheted, hogy próbáljon meg reggel 7-kor felébreszteni és még sok más dologra is képes. Értelemszerűen egyelőre angolul fog működni, és azt sem tudni biztosra, hogy az USA-n és az Egyesült Királyságon kívül más régiókban elérhető lesz-e (legalább is nincs információnk bármiféle korlátozásról, de azért reméljük, hogy igen!).



Ami a nap híre kategóriába sorolható, az egy ? az UnleashThePhones-tól már lassan megszokott ? kiszivárogtatott videó, mely Cortana működését mutatja be (konkrétan szinte minden vele kapcsolatos dolgot), illetve, ami még érdesség: a csendes órák beállításait (rengeteg testreszabhatósággal!). Úgy hiszem, mindent elmondtam, ami itt lényeges lehet, a többit mindenki le tudja vonni következtetésképp a videóból:

[embedvideo id="wkgJwGzsn3Y" website="youtube"]
nincs még hozzászólás