Windows Phone 8.1 GDR1 bejelentve

2014. július 30.
5611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Hivatalosan is bejelentette a Microsoft a Windows Phone 8.1 első nagyobb frissítését, íme az újítások listája.


Élő Mappák: pontosan úgy működnek, ahogy a kiszivárgott súgóoldalon leírták azt: ha egy csempét egy másikra dobsz, kész a mappa: csak el kell nevezned.

Átnevezni és áthelyezni benne a csempéket a mappa megnyitása után lehet.

Cortana: az Egyesült Államokban élő felhasználók további funkciókat kapnak, mint például "természetes nyelvi helyzetek" (~ még jobban lehet vele csevegni), "szundiidők" az emlékeztetőkhöz és új funkciók Cortana személyiségének javításához. Továbbá, Cortana bekerül a névjegyek közé, hogy autóban ülve a hangfelismerés segítségével elő lehessen hívni (amennyiben az autóba épített rendszer hozzáfér a telefonkönyvhöz) a "Call Cortana" parancs segítségével. A digitális asszisztens ezeken felül bétaverzióban elérhető lesz Kínában és az Egyesült Királyságban, valamint alfa verzióban Kanadában, Indiában és Ausztráliában.
Xbox Zene - élőcsempe és teljesítmény: az alkalmazás számos teljesítménynövelő javítást kap (betöltési idő és listagörgetés terén), valamint néhány funkciót is visszahoz, mint a gyűjtemény háttérben történő szinkronizációját.  A jövőben egy "Quickplay" funkció is helyet fog kapni, valamint a Gyermeksarok funkció támogatása is tervben van. Az alkalmazás ezen felül egy élőcsempével gazdagodik majd.
Áruház élőcsempe: a Windows Phone áruház csempéje (ha közepes méretre van állítva) több információt fog majd megjeleníteni
Több SMS továbbítása/törlése: magától értetődő funkció: az üzenetek között egyszerűen többet is bepipálgathatunk és egy gombnyomásra az összeset továbbíthatjuk/törölhetjük.
Apps Corner (Alkalmazássarok) (üzleti funkció): úgy kell elképzelni, mint számítógépen egy Sandboxie-típusú programot: el lehet különíteni egy részleget cégek számára, ahol egy "védett módban" futtathatók az alkalmazások. Így meg lehet például oldani a bizonyos alkalmazásokhoz való hozzáférés engedélyezését ahol például egy teljes MDM megoldásra nincs is szükség. A másik lehetséges felhasználása az, hogy például üzletekben fel lehet állítani egy ilyen részleget, ahol ki lehet próbálni a telefont anélkül, hogy a készüléken mindenhez hozzá lehetne férni (Beállítások stb.).
Továbbfejlesztett biztonság: az újítások között szerepel például az is, hogy a személyes információinkat (ha nyilvános Wi-Fi ponthoz vagyunk kapcsolódva) VPN-en keresztül küldjük át.
További fejlesztések:

Jobb Internet Explorer kompatibilitás mobilon: egy külön "user-agent" információt küld a böngésző a webhelyek számára, hogy így egyszerűbb legyen a webhelyeket a böngészőre optimalizálni. (A webhelyek nem csak egy mobilos böngészőként érzékelik, hanem látják, hogy "Internet Explorer - Windows Phone 8.1")
Qualcomm Quickcharge 2.0 támogatása: a Qualcomm Snapdragon 800-as processzoroknál használatos magasfeszültségű USB-s töltési technológia jelentősen csökkenti a megfelelő chipszettel rendelkező készülékek töltési idejét. Ez az újítás akár 75%-kal is növelheti a töltési teljesítményt az ilyen processzorokkal rendelkező készülékek esetében.
Okos tokok támogatása: ahogy korábban hallhattuk, a frissítés támogatást ad olyan típusú tartozékokhoz, mint a HTC Dot View tokja. (Lásd: HTC One W8)
Új Bluetooth profilok támogatása: olyan profilok támogatása, mint a PAN (Personal Area Network) 1.0, aptX kodek támogatása A2DP-n (ez sokkal jobb hangminőséget biztosít a Bluetoothos hangszórókhoz)
Új felbontások támogatása: 1280 x 800 WXGA felbontás, 540 x 960 natív qHD felbontás támogatása, valamint kijelzőméretek támogatása 6,01"-tól 7"-ig.
Ez a sok újítás villámsebességgel érkezik, a fejlesztői előnézet program résztvevői már a jövő héten letölthetik a frissítést, ami a többieket a következő hónapokban érheti el (a Lumia Cyan után tényleg nem kell majd sokat várni rá). A következő frissítés (Update 2 vagy GDR 2) is kezd felbukkanni a hírek között, mégpedig egy november környékére tippelt megjelenéssel. Ez a nagyon gyors frissítési sorozat arra utal, hogy a Microsoft tényleg keményen dolgozik telefonos operációs rendszerének felzárkóztatásán, ami jó hír lehet a gyártóknak is, hiszen mint hallhattuk, a HTC is dolgozik egy Windows Phone-os One (M8) változaton/frissítésen, ami nem kis szó. Emellett a Fitbit is megjelentette a Windows Phone-nal kompatibilis alkalmazását, ami kicsit pozitívabb rálátást nyújthat a platform jövőjére.
nincs még hozzászólás