Windows alatt is üzemel majd a MacBook Pro OLED kijelzője

2016. október 29.
3.0271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az Apple nemrég rántotta le a leplet a legújabb hordozható számítógépeiről, melyek legnagyobb hozománya egyértelműen a megjelenés előtt már hónapokkal pletykaként felmerülő OLED kijelző, ami rengeteg funkciót átvehet.

A bemutatón természetesen a házon belüli asztali operációs rendszer, a Mac OS futott a laptopokon, így a bemutatott lehetőségeket is erre a rendszerre érhetik majd el a felhasználók. Az Apple gépein azonban az sem olyan ritka, hogy Windows fut, esetleg másodlagos rendszerként van feltelepítve a redmondiak egyik rendszere, így jogosan merült fel a kérdés, hogy ilyen esetekben mi lesz az OLED kijelző sorsa.

Windows alatt is üzemel majd a MacBook Pro OLED kijelzője - 2. kép

Craig Federighi, az Apple szoftveres vezetője nemrég elmondta, hogy alapértelmezetten a funkciógombokat érhetik majd el a Windows-os felhasználók ezen a felületen, vagyis úgy tekinthetjük, mintha számukra semmi sem változott volna. Mivel a Microsoft saját szoftverei Mac OS-en kihasználják majd az OLED sávot, ezért van remény arra, hogy az Apple kiad majd egy dedikált API-t a fejlesztők számára és akkor Boot Camp-en keresztül futtatott Windows esetében is számos új funkciót kínálhat a felső OLED kijelző.
2 hozzászólás

betyár

8 éve, 2 hónapja és 18 napja

Biztosan páran örülnek neki, de azért aki Mac-et vesz az szereti a Mac OS-t.

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 2 hónapja és 19 napja

Na ez jó hír.

válasz erre