Walesben betilthatják a műfüvet

2023. június 08.
17.5981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt években nagyon népszerűek lettek a műanyagból készült pázsitok, melyek úgy néznek ki, mintha igazi fű lenne, kevés karbantartás igényelnek és mindig lesz valami zöld a kertben, ám egyes környezetvédők szerint ezek a műfüvek károsak lehetnek az emberre és a környezetre is.

Az éghajlatváltozásért felelős miniszter szerint aggasztóak azok a hírek, miszerint a műfüvek mérgező hatással lehetnek a környezetre, emiatt Wales azt fontolgatja, hogy betiltják a használatát. A műfüvek bár valóban kevés karbantartást igényelnek és gyakorlatilag locsolni sem kell őket, ám műanyagból készülnek, ráadásul egyszer használatos műanyagból.

A műfüvek élettartama körülbelül 8-15 év, ezt követően pedig nem lehet őket újrahasznosítani, ezáltal nem fenntarthatóak. A műfű használata más környezeti hatásokkal is jár, például gátolja a giliszták és rovarok élőhelyét, míg a mikroműanyagok kimosódása károsíthatja a vadon élő állatokat és a talajvizet is. Többek között ezek miatt várhatóan betiltják a műfüvek alkalmazását Wales-ben - kivétel a sportpályák -, és a jövőben tájékoztatják a lakosságot, miért nem ez a rövid távú megoldás az emberek számára.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 7 napja

Tökéletesen igazuk van, nagyon jól teszik!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Mindenhol tiltani kéne.

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

A világ egyik legnagyobb baromsága a műfű. Nyáron rá sem lehet menni, 70-80 fokos. Ronda, igénytelen, és ugyanúgy kell gondozni mint a normál gyepet. Víz nem kell neki, viszont pl homok igen. Egy ****.

válasz erre