Visszatér a Linux Journal

2020. szeptember 23.
3.8211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A nyílt forrás szerelmesei fájó szívvel búcsúztatták el tavaly augusztusban a Linux Journal magazint, ami az első olyan havilap volt, amelyik a Linux kernellel és a nyílt forrású szoftverekkel foglalkozott - de most rövid kihagyás után újra elindulnak.

A magazin maga 1994 óta köztünk volt, amikor is '94 márciusában Phil Hughes és Bob Young (aki később a Red Hat társalapítója lett) kiadták az első számot, amely egy terjedelmes Linus Torvalds interjút tartalmazott.

Az utolsó nyomtatott példány 2011 augusztusában jelent meg és azóta csak digitális formában terjesztették. 2017 végén egyszer már bejelentették a magazin megszűnését, mert anyagi gondjaik adódtak, de szerencsére 2018 elején bejelentették, hogy sikerült támogatókat szerezniük. Viszont 2019-ben ismét elérte őket az anyagi csőd és akkor úgy nézett ki végleg vége, hiszen mindenkit elbocsájtottak.

A tegnapi nap folyamán a Linux Journal saját oldalán jelentették be, hogy a Slashdot Media (Slashdot, SourceForge) berkein belül újra fogják indítani a magazint az eddig megszokott digitális formában. A csapat várja vissza a korábbi segítőket, cikkezőket, moderátorokat, de az új jelentkezőket is szívesen látják.

Jelenleg még nincs hír arról, hogy mikor indulnak újra pontosan, de minél előbb szeretnék elindítani a munkát.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

3 éve, 10 hónapja és 15 napja

Nem olvastam annak idején sem, de örömteli látni hogy hamvaiból feltámad egy ilyen lap is. mosolygó smiley

válasz erre

VDemon

3 éve, 10 hónapja és 16 napja

Nagyon örülök, hiányzott! mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

3 éve, 10 hónapja és 16 napja

Na fene, mégis van rá igény.

válasz erre