Advertisement

Vidámabb lesz a pingelés, színessé válik a Windows Terminal

2022. szeptember 14.
26.9631
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egészen fura fícsör érkezik a Windows fejlesztői-üzemeltetői környezetébe, ugyanis a vállalat szeretné kissé színessé tenni a kódolók és a traceroutolók életét, ezért mostantól a program támogatja a színes témákat, több testre szabhatósági lehetőséget fog nyújtani a felhasználók számára.
Advertisement

Az IT szakemberek többsége sötét módban szokott dolgozni, de ezen változtatni szeretne a Terminal és színes témákkal dobja fel a programot, hasonlóan mint ahogy más operációs rendszerekben már eddig is láthattuk. A testreszabási támogatás lehetővé teszi a Windows terminál felhasználóinak, hogy módosítsák a fülek, az ablakok megjelenését, és még a terminál felületének háttérképeit is. Ez mind szép és jó, de nem olyan egyszerű a dolog.

A témák ugyanis csak JSON-fájl használatával szerkeszthetők, és a Windows Terminal beállítások részében a téma legördülő menüjében jelennek meg. Természetesen néhány JSON-mintát rendelkezésre bocsátott a vállalat, de innentől kezdve már a felhasználóké a terep - nyilván aki akár csak alapszinten is jártas a kódsorok világában, ezzel könnyen megbirkózik. A Microsoft programmenedzsere, Kayla Cinnamon elárulta, hogy szoftver alapértelmezett színeit is az egységesebb megjelenés érdekében módosítják.

Vidámabb lesz a pingelés, színessé válik a Windows Terminal - 2. kép

Advertisement
4 hozzászólás

Ronalddo

5 hónapja, 4 napja

Kellenek ezek a nagyon fontos fejlesztések mindenképpen.

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 4 napja

Mikre van idejük, ahelyett hogy egy működő rendszert csinálnának.

válasz erre

betyár

5 hónapja, 4 napja

Ez aztán nagyon kell.

válasz erre

Harder

5 hónapja, 5 napja

Hatalmas fícsör.

válasz erre