Versenyt hirdet a Haiku OS a rendszerhangok megkomponálására

2020. szeptember 28.
3.1211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A nyílt forrású Haiku operációs rendszer - ami a régi BeOS rendszer modernizált utódja - már eddig is igen egyedinek számított a mai rendszerek között megjelenésével és céljaival, ám ezt most tovább akarják fokozni azzal, hogy egyedi rendszerhangokat szeretnének bevezetni.
 

A fejlesztők a múlt héten jelentették be, hogy versenyt hirdetnek annak érdekében, hogy új rendszerhangokat kapjon a Haiku OS. Ezek a rendszerhangok magában foglalják a hibajelzések, figyelmeztetések, billentyűzet leütéseket, ablak műveleteket és természetesen a rendszer boot hangokat is.

A hangok hossza 1 másodperc alattinak kell lennie, de kivételes esetben a maximum határ 2 másodperc. Egyedül a rendszer indulást jelző hangra van 5 másodperces limit. A beküldött munkák az oldalon megtalálhatóak lesznek majd és a közösség fog szavazni, hogy melyik fog bekerülni alapértelmezetten az OS-be.

A többi ígéretes munka külön letölthető csomagként elérhető lesz később is. A csapat a beküldési határidőt november 25-ben határozta meg, hogy a következő kiadásban, a Beta3-ban már jelen legyenek az új effektek.
5 hozzászólás

Huginn

2 éve, 2 hónapja és 3 napja

Ennek a rendszernek is aztán sok értelme van... A BeOS-t viszont mintha kipróbáltam anno és tényleg jó gyors volt, csak semmi nem futott rajta

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ilyen se sokszor volt még!

válasz erre

Levi87

2 éve, 2 hónapja és 4 napja

Hát ez de nagy!

válasz erre

Porthos

2 éve, 2 hónapja és 4 napja

Kár hogy nagyon kevesekhez ér majd el...

válasz erre

VDemon

2 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ingyen munka az kéne mi?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink