Életbevágó: már elérhető a Windows-os számológép Linux-ra is

2020. október 17.
24.5211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A Microsoft még tavaly év elején nyitotta meg a minden Windows telepítés részét képező Windows Calculator forráskódját, ami mivel egy UWP alkalmazás, így nem sok esély volt rá, hogy más platformokra is elérhetővé váljon.

Az Uno Platform csapata még tavaly nyáron nekilátott és az eredetileg C++ nyelven írt Calculator-t átfordította C#-ra és átültették az egészet az Uno Platform-ra, mely egységes programozási felületet ad különböző platformoknak, így egy kódbázisból több platformra is elkészíthető az alkalmazás. Ennek az átírásnak köszönhetően Android és iOS eszközökre tette elérhetővé a Calculator-t.

Az Uno Platform 3.0-ás kiadásával megérkezett a Linux támogatás is, és a csapat ennek megfelelően elkészítette a Linux-os verziót is a Calculator-ból, így ha valaki olyan perverz gondolatokat fogta a fejében, hogy szeretné használni a Windows Calculator-t Linux-on az most már egyszerűen megteheti egy Snap telepítéssel a támogatott platformokon:

snap install uno-calculator

Senki ne lepődjön meg az elnevezésen, ugyanis a Windows elnevezés a Microsoft védjegye, így a csapat az Uno Calculator nevet adta ennek a verziónak.
Windows Calculator forráskódját, ami mivel egy UWP alkalmazás, így nem sok esély volt rá, hogy más platformokra is elérhetővé váljon.'>
4 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 9 hónapja és 19 napja

Hát ez óriási! röhögő smiley

válasz erre

Huginn

3 éve, 9 hónapja és 19 napja

Beteg állatok röhögő smiley

válasz erre

VDemon

3 éve, 9 hónapja és 19 napja

Végre! Imáink meghallgathattak! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 éve, 9 hónapja és 19 napja

Hát az nagyon kemény! röhögő smiley

válasz erre