Vége az okostévéknek, jön a Google Chromecast

2013. július 25.
2.3801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Google bejelentések során az új Nexus 7 és az Android 4.3 mellett előkerült még egy eszköz, ami bármilyen, HDMI bemenettel rendelkező tévékészüléket képes internettel bármilyen úton-módon kapcsolatba hozható tartalmak megjelenítésére alkalmas megoldássá varázsolni.

Ami a legjobb, hogy ezt márkától, kortól, típustól függetlenül, akár első szériában kiadott HDMI csatlakozóval rendelkező tévéken is lehet használni. Nem kell más hozzá mint internetkapcsolat, egy Wi-Fi router és egy számítógép, okostelefon vagy tablet. Ha minden igaz az ára is igen kedvező lesz, mindössze 35 dollár (8000Ft).

Belül egy egyszerűsített Google Chrome OS fut, ami biztosítja a tartalmak megjelenítését az adott alkalmazásban vagy weboldalon Chromecast gomb megnyomásával. Mindezt úgy képes megtenni, hogy az adatok továbbítása nem adott eszközön keresztül megy végbe, hanem Chromecast átveszi az irányítást és közvetlenül az internetre kapcsolódva jeleníti meg a képeket és videókat. Ennek a megoldásnak a nagy előnye, hogy nem meríti fölöslegesen az okostelefonunk vagy tabletünk akkumulátorát, valamint a mobil eszköz erőforrásai is felszabadulnak, akár telefonálhatunk is, miközben a tévén továbbra is megy a film.

 

 
nincs még hozzászólás