Vakondok 4 - Végigjátszás: A magyar játékfejlesztés aranykorszaka

2017. március 23.
4.9741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Sokak számára csak egy amerikai álomkép az, hogy egy pincében, szobában vagy éppen garázsban néhány srác összeáll és valami nagyot, világszinten is híres dolgot alkotnak, pedig az 1980-as és 90-es években itthon is jó pár ilyen történetre bukkanhatunk.

Jórészt ezeket és a hazai játékfejlesztő stúdiók megalakulását, munkásságát tárja elénk a Matusik Szilárd által rendezett Vakondok 4 - Végigjátszás című dokumentumfilm, melyet nemrég volt szerencsénk megtekinteni, a nagyközönség számára pedig korlátozott számú vetítés lesz elérhető a jövő héttől kezdődően. A 100 perces alkotás ráadásul egy már kibővített változat, hiszen a nemzetközi porondon egy ennél rövidebb, a hazai játékfejlesztés későbbi szakaszait nem taglaló film jelenik majd meg.

Vakondok 4 - Végigjátszás: A magyar játékfejlesztés aranykorszaka - 2. kép

A készítők egyébként nagyon ötletesen megoldották, hogy ne egy szokványos dokumentumfilmet kapjunk, hanem egy játékos bőrbe bújtatott történetet, melyben személyes élmények, vicces és megdöbbentő sztorik és egykori magyar zsenik beszélnek nekünk. Közel 50 egykori fejlesztő, újságíró és egyéb érintett szólal meg, miközben megtudhatjuk, hogy hogyan sikerült olyan játékokat a vasfüggöny mögött fejleszteni, melyeket a Sony, az Activision vagy éppen a Commodore adott ki.

Vakondok 4 - Végigjátszás: A magyar játékfejlesztés aranykorszaka - 3. kép

Mi mindenképpen ajánljuk a film megtekintését, nem mindennapi információkkal gazdagodhattok, melyek komoly motivációt is jelenthetnek a mai fiatalok számára. A nagyközönség március 29-től láthatja a filmet és szerencsére nem csak Budapesten, hanem az ország több pontján is lesz alkalom megtekinteni. A film előzetesét itt találjátok, a jegyvásárlásról, időpontokról és helyszínekről pedig a film honlapján tájékozódhattok, érdemes sietni, mert több időpontra is alig van már jegy.
5 hozzászólás

TEchie

7 éve, 11 hónapja és 16 napja

Mindenképp megnézem, ha lesz tévében, de moziban nem hiszem hogy beülök rá.

válasz erre

Porthos

7 éve, 11 hónapja és 16 napja

Jó kis doksifilm lehet. Biztos beülök rá!

válasz erre

Levi87

7 éve, 11 hónapja és 16 napja

Jó film lehet és lesz nálunk is! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 11 hónapja és 16 napja

Ez nagyon tetszik! mosolygó smiley

válasz erre

csirkee

7 éve, 11 hónapja és 16 napja

De jó kis előzetese van! mosolygó smiley Még nekem is megjött a kedvem h megnézzem.

válasz erre