Utolsó évadához érkezett az HBO gengsztersorozata

2014. szeptember 15.
5521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Az HBO egyik legsikeresebb sorozata a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó.

Ám minden jónak vége szakad egyszer, és az alkotók úgy döntöttek, a csúcson kell abbahagyni. Az ötödik évad így egyben az utolsó felvonása lesz a népszerű szériának. Az utolsó évad első része mától látható az HBO-n.
A Boardwalk Empire - Gengszterkorzó 2010-ben debütált az HBO képernyőjén, és legendát írt. A Terence Winter és Martin Scorsese nevével fémjelzett gengsztersorozat a közönség és a szakma elismerését is kivívta, díjak sorát gyűjtötte be. A széria az amerikai történelem egyik legellentmondásosabb időszakát eleveníti fel. Az 1910-es évek végén, ?20-as évek elején alakult ki, majd erősödött meg a szervezett bűnözés, annak köszönhetően, hogy bevezették a szesztilalmat. Ennek a folyamatnak az egyik kulcsfigurája Enoch ?Nucky? Tompson ? megformálásáért Steve Buscemi Emmy-díjat kapott ?, aki jól tudja, hogy tilalom ide, tilalom oda, a férfiaknak alkoholra, nőkre és (szerencse)játékra van szüksége. A New Jersey partjainál fekvő üdülőhely, Atlantic City ura, politikus és gengszter egy személyben. Kihasználva, hogy a városban keresztezik egymást a csempészútvonalak, néhány esztendő alatt fölépítette birodalmát.

Az utolsó évad 1931-ben kezdődik, hat évvel az előző után. Az ország a gazdasági világválság szorításában vergődik. A szesztilalom várható feloldása arra készteti Nuckyt, hogy megpróbálja legalizálni az üzletét. A helyzet feszült. Rothstein halott, és hiába választották meg legfőbb keresztapának Salvatore Maranzanót, Lucky Luciano és Meyer Lansky azon dolgozik, hogyan tudnának még nagyobb szeletet kihasítani az üzletből. Nucky családi élete sem valami rózsás. Elhidegült a feleségétől, Margarettől, akinek a helyzetét tovább nehezíti, hogy a főnöke a halálba menekül egy belső vizsgálat elől. Chalky élete is holtpontra jutott a lánya halála után, ám a lehetőséget kihasználva most visszatér Atlantic Citybe, hogy bosszút álljon. Közben Eli Thompson Chicagóban tűnik fel, ahol Van Aldennel együtt Al Caponénak dolgozik.

A Boardwalk Empire - Gengszterkorzó 5. évadának első része ma, szeptember 15-én 22:00 órakor látható az HBO-n, illetve regisztráció nélkül már elérhető az HBO GO-n.
Forrás: HBO Pressroom
nincs még hozzászólás