Úszó városokat építenek a Maldív-szigeteken

2022. június 28.
1.4461
csirkee profilja, adatai
csirkee
A WaterStudio nevű építészeti iroda már számos úszó épületet tervezett a világon, ám most egy sokkal nagyobb projektbe kezdenek, ugyanis a Maldív-szigeteken egy úszó várost fognak felépíteni a az emelkedő tengerszint miatt, 2024-ben már be is költözhetnek majd az első lakók.
 

A szigetcsoport 1190 szigetből áll, ám a növekvő tengerszint folyamatosan fenyegeti az egyik legkedveltebb nyaralóhelyszínt, a század végén teljesen víz alá kerülhet a tudósok szerint. Ezt szeretné elkerülni a kormány, ezért összeállt Koen Olthuis építésszel, a WaterStudio alapítójával, akik már 300 lebegő építményt építettek a világon.

A tervek szerint egy komplett úszó komplexum lesz a város, ahol iskola, kórház, üzletek és közterek is lesznek. Természetesen a tengeri világot is szeretnék megóvni az építkezés során, ezért alaposan tanulmányozták a környezeti szempontokat. A város célja, hogy önellátó legyen a nagyrészt a helyszínen, napelemekkel termelt áramból, míg a keletkező hulladékot a helyszínen kezelik, majd trágyaként hasznosítják a növények számára.

A hagyományos légkondicionálás helyett a város mélytengeri vizet pumpál a lagúnába, hogy lehűtse a várost. A házak ára várhatóan 150 000 és 250 000 dollár között mozog.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Uhh mekkora komplexum!

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Rá vannak kényszerülve..

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Sajnos az óceánok emelkedése miatt nem nagyon van más menekülőút az ilyen törékeny szigeteknek...

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Mennyire menő már!!!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink