Újragondolt naptár app érkezik a Gnome 3.24-ben

2016. október 01.
2.1511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Georges Stavracas egy hosszabb blogbejegyzésben informálta a Gnome, illetve úgy általában a Linux és Open Source közösséget a jövőben bevezetésre kerülő új tulajdonságokról, amiket a Gnome naptár applikációjában terveznek beiktatni.

A szeptemberi hónapban sokat írtunk a Gnome asztali környezetről, aminek a legújabb, 3.22-es verziószáma volt reflektorfényben, de szó esett a közeli, illetve a távolabbi fejelsztési tervekről is. Mostani hírünk témája kicsit izoláltabb, hiszen egy konkrét szoftverről szól, ez pedig a Gnome Calendar app.

Georges Stavracas rávilágított arra, hogy ez az egyik legfontosabb része a közkedvelt asztali környezetnek, így mindenképpen kulcsfontosságú a fejlesztése, hogy ki tudja iktatni az esetleges külső, harmadik féltől származó applikációk jelenlétét.

Ehhez az első lépés már kész, amit még e hónapban elérhetővé tesznek a tesztelők számára a Gnome 3.23.1 verzióban. A naptár applikáció frissítése az alábbi újdonságokat hozza majd el: új oldalsáv (sidebar), heti nézet, résztvevők átláthatósága, valamint a teljes naptár menedzsment is javulást ért el.
4 hozzászólás

Tommy

8 éve, 2 hónapja és 13 napja

Tök fura hogy egy naptárt így fejlesztgetnek... mosolygó smiley

válasz erre

TEchie

8 éve, 2 hónapja és 13 napja

Nekem eddig sem volt vele problémm. Minimalista, szép. mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

8 éve, 2 hónapja és 13 napja

A Gnome calendar szerintem most is nagyon jól néz ki, de most elkezdtek mindent átreszelgetni, várható volt hogy ezt is eléri a sorsa.

válasz erre

Porthos

8 éve, 2 hónapja és 13 napja

Kicsit zsúfolt, kicsik a terek.

válasz erre