Újabb szenátor tiltaná be Amerikában a TikTokot

2023. február 03.
55.1821
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Újabb amerikai törvényhozó ment neki a TikToknak: Michael Bennet coloradói szenátor, a szenátus hírszerzési bizottságának tagja levelet küldött az Apple-nek és a Google-nek, amelyben felszólította a vállalatokat, hogy tiltsák ki a TikTokot saját alkalmazásboltjukból.

Bennet levelében úgy érvel, hogy "a TikTok jelenlegi formájában elfogadhatatlan fenyegetést jelent az Egyesült Államok nemzetbiztonságára nézve", és ezzel a felvetéssel nincs egyedül, legutóbb alig negyed éve jelentette be Marco Rubio és Mike Gallagher, hogy jogszabályt terjesztenek elő a TikTok (és több közösségi platform) betiltásáról.

Bennet szerint a TikTok anyavállalata, a ByteDance a TikTokon keresztül használja befolyását a kínai kormány érdekeinek előlendítésére - levelében így fogalmaz:

A legtöbb közösségi médiaplatformhoz hasonlóan a TikTok is rengeteg és részletes adatokat gyűjt a felhasználóiról, beleértve az arc- és hangmintákat. A legtöbb közösségimédia-platformtól eltérően a TikTok egyedi aggodalomra ad okot, mivel a kínai törvények kötelezik a ByteDance pekingi anyavállalatát, hogy támogassa, segítse és működjön együtt az állami hírszerzési munkával.


A TikTok természetesen folyamatosan tagadja, hogy ilyen esetek megvalósulnak, és válaszukban úgy fogalmaznak, hogy Bennet szenátor levele félrevezető jelentésekre támaszkodik. Az Apple és a Google nem kommentálta az esetet.
5 hozzászólás

muki

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Előbb utóbb össze fog nekik jönni lásd DJI, Huawei..

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Nagyon komoly amcsiban a lobby a kínai dolgok ellen...

válasz erre

login_password

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Fura ez a dolog, mert az ember el tudja dönteni kinek milyen adatot ad meg.

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Amcsik mindent be akarnak tiltani ami működik és nem az övék. röhögő smiley

válasz erre

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 27 napja

Ebben bizony igaza van.

válasz erre