Újabb sikeres teszten van túl a SpaceX a Starship-űrhajója kapcsán

2023. augusztus 07.
4.4431
csirkee profilja, adatai
csirkee
Még április közepén próbálkozott először a SpaceX azzal, hogy a magasba emelkedjen hatalmas űrhajójuk, a Starship, mely végül nem tudott pályára állni, ezért fel kellett robbantani, ám hamarosan ismét megpróbálják a magasba emelni, ehhez pedig egy újabb fontos teszten estek át.

A hétvégén tesztelték a Booster 9 névre keresztelt továbbfejlesztett Super Heavy rakétahordozót, mely 33 Raptor hajtóművel rendelkezik. Augusztus 6-án, vasárnap statikus tűzpróbát hajtottak végre, rövid időre begyújtva 33 Raptor hajtóművet a SpaceX dél-texasi Starbase telephelyén. A teszt során a 33-ból 29 Raptor működött, ami egészen jó arány.

Mindezek mellett sikeresen tesztelték az új özönvízrendszert is, melyet azért kellett építeni az indítóállomáshoz, mert az előző teszt során a hajtóművek több kárt is okoztak a Starbase orbitális kilövőállványában és a környék infrastruktúrájában is. A rendszernek sikerült a Super Heavy 33 Raptorja által generált hatalmas energiát csillapítania. Egyelőre arról nincsenek információk, hogy mikor lesz a Starship következő nagy tesztje, de Elon Musk és vállalata reméli, hogy minél előbb.

Nézd nagyban ezt a videót!nem tudott pályára állni, ezért fel kellett robbantani, ám hamarosan ismét megpróbálják a magasba emelni, ehhez pedig egy újabb fontos teszten estek át.'>
4 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 5 napja

Ideje hogy ne robbangasson... röhögő smiley

válasz erre

betyár

11 hónapja, 5 napja

Jól haladnak.

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 5 napja

Hajrá, akkor a végtelenbe és tovább! mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 5 napja

Annyira illik rá az eredeti neve amúgy... röhögő smiley

válasz erre