Újabb rekordévet zárhat a Tesla, 1,8 millió elektromos járművet szállítottak le 2023-ban

2024. január 03.
14.7331
csirkee profilja, adatai
csirkee
A népszerű elektromos autókat gyártó vállalat nyilvánosságra hozta a 2023-as évre vonatkozó adatait, melyből kiderült, hogy tavaly 1,846 millió elektromos járművet gyártott, és 1,809 milliót szállított le, ami 38 százalékkal meghaladja a 2022-es év szállítmányait.

Szép évet tudhat maga mögött az Elon Musk által vezetett Tesla, hiszen újabb rekordot sikerült elérnie a leszállított autók terén annak ellenére, hogy az eredeti cél 2 millió jármű volt 2023-ban. Ebből végül 1,809 milliót sikerült leszállítania, szorosan mögött a kínai BYD - mely már nálunk is elérhető - áll, akiknek 1,6 millió elektromos autót sikerült értékesíteniük a tavalyi évben.

Az elektromos autók eladásai kétségtelenül az elmúlt évben is több áresésnek köszönhetően lendületet kaptak Amerikában, de még mindig Kína az egyik legnagyobb piaca a Teslának, ahol komoly riválisokkal kell szembenéznie. Szintén jó hír volt a vállalat befektetői számára, hogy december elején végre leszállították az első Tesla Cybertruck elektromos pickup járműveket, melyeknek értékesítése a jövőben is folytatódni fog.
adatait, melyből kiderült, hogy tavaly 1,846 millió elektromos járművet gyártott, és 1,809 milliót szállított le, ami 38 százalékkal meghaladja a 2022-es év szállítmányait.'>
4 hozzászólás

Fikarc

3 hónapja, 3 hete

Durván tolják! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 3 hete

Az a nem gyenge!

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 3 hete

Mondjuk egy Toyotához vagy a globális teljes piachoz képest ez nem egy erős szám, de azért pár régi nagy iparági szereplőt így is nagyon elvert.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az nagyon korrekt mennyiség! meglepett smiley

válasz erre