Újabb per indul az Apple ellen az Egyesült Királyságban

2022. június 16.
42.7591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Óriási pert indítottak ismét az Apple ellen, akiket 768 millió fontos bírsággal fenyegetnek amiatt, hogy egy szoftverfrissítést követően az érintett eszközök teljesítményét leszabályozta a vállalat még 2017-ben, ezzel visszaélt piaci erőfölényével és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

Óriási botrány volt 2017-ben az iOS 10.2.1-es frissítése, mellyel a vállalat a felhasználók tudta nélkül szándékosan leszabályozta az iPhoneok teljesítményét, hogy ezzel még tovább bírja a telefonok akkumulátora. Az Egyesült Királyságban Justin Gutmann 25 millió iPhone-tulajdonos nevében követel 768 millió fontos (közel 352 milliárd forintos) kártérítést, amiért kizsákmányoló és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

Bár az Apple bevallotta, hogy a frissítéssel csupán az akkumulátorok élettartamát szerette volna meghosszabbítani a régebbi iPhonok esetében, de a kritikusok szerint ezzel csak azt akarta elérni a cég, hogy a fogyasztók lecseréljék készülékeiket újabbakra. A tech cég korábban már két hasonló perben veszített az USA-ban, így nagy az esélye annak, hogy most is fizetnie kell majd a gyártónak.
5 hozzászólás

betyár

1 éve, 4 hónapja és 21 napja

bakker nem kevés pénz.

válasz erre

TEchie

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Már ezek is tiszta amerikai hülyéknek képzelik magukat.

válasz erre

Levi87

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Samsung, Xiaomi... Ők is be lesznek perelve?

válasz erre

Fikarc

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Hát azért ezzel még pár céget perelhetnének akkor.

válasz erre

inkognito

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Kellemetlen.

válasz erre