Újabb kiskaput zárt be a Microsoft, amivel kikerülhető volt a Windows 11 hardverellenőrzése

2023. október 22.
20.2031
csirkee profilja, adatai
csirkee
Akinek régebbi számítógépe van, annak egyre nehezebb a dolga, hogy kikerülje a Windows hardverellenőrzését, ami sokszor megakadályozza, hogy olyan gépre települjön fel a legújabb rendszer, ami nem felel meg a minimumkövetelményeknek, most egy újabb kiskaput zártak be.

A hónap elején számoltunk be arról, hogy egyre kevesebben frissítenek Windows 10-ről 11-re, ugyanis a gépek többsége nem felel meg a rendszerkövetelményeknek, a legtöbb esetben a processzorral van a probléma. Ám eddig lehetőség volt megkerülni a hardverellenőrzést és feltelepíteni a Windows 11 legújabb rendszerét. A Microsoftnak ez nem igazán tetszett, ezért lezárták a kiskaput.

A Windows 11 a héten kiadott legújabb, 25977-es build-számú előzetesében a telepítő setup.exe állományának /product server kapcsolóval történő elindítása során már egy újabb hibaüzenettel fog találkozni az ember, ami nem engedi feltelepíteni a szoftvert. Természetesen még mindig vannak kiskapuk, amikkel feltelepíthetjük a Windows 11-et régiebb számítógépekre, ám frissíteni már nem fogjuk tudni a gépünket.
4 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem tudom, egyáltalán kinek hiányzik. Eddig mindig az volt a baj hogy nem tudták rávenni az embereket az új verzióra, most meg az hogy mindenki azt akarja?

válasz erre

XTomiX0029

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Minden megoldható úgy is lesz rá módszer akinek kell a win 11 az így is úgy is felrakja ha babrálni is kell vele!

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Mondjuk az elég gáz hogy 3-4 éves procik már öregek neki. Ez egy oprendszer, nem egy űrhajó.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nem értem, ha egyébként működik, miért nem engedi fel.

válasz erre