Újabb egy hétre marad zárva a Foxconn kínai gyára a koronavírus miatt

2020. február 05.
6.4561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár itt Közép-Európában szerencsére nem sokat érzünk belőle, Kínában azonban soha nem látott szankciók léptek életbe a koronavírushoz kapcsolódó járvány kitörése miatt, így a Foxconn gyára már egy hete áll azért, hogy ezzel csökkenthessék a kórokozó terjedését.

Bár úgy volt, hogy ezen a héten újra elindul a termelés, a Foxconn azonban bejelentette, hogy biztonsági okokból február 10-ig még zárva tartják kínai gyáraikat, ami azt jelenti, hogy egy újabb hét esik ki teljesen a termelésből, ami már aggodalomra adhat okot a jövőben érkező elektromos eszközök alkatrész-ellátásának tekintetében.

A Foxconn gyártja például a legtöbb hozzávalót az Apple iPhone-okhoz, és bár a kínai óriás korábban mindenkit megnyugtatott, hogy a gyártás átszervezésével - Vietnamba, Indiába és Mexikóba - uralják a helyzetet, azonban kérdéses, hogy egy újabb hét bezárás után is hasonlóan vélekednek-e majd.
3 hozzászólás

Levi87

3 éve, 26 napja

Majd behozzák a lemaradást. Ez ilyenkor az ünnep miatt amúgy is tervezett leállás.

válasz erre

muki

3 éve, 26 napja

Ez a legjobb döntés ilyen helyzetben.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 26 napja

A kínai újév miatt állt le a gyár... Ilyenkor minimum egy hétig leáll minden. Most csak meghosszabbítják bizonyos területek (iskolák, gyárak) szünetét, hogy kevesebb legyen a tömeg. Szerencsére vagy nem szerencsére pont akkorra esett ez az egész, amikor Kína szinte megáll, kivéve a belföldi közlekedést, mert az a világ legnagyobb forgalmát bonyolítja le, több százmillió utassal. Kicsit ezért is ferdítés az üres városos drónos felvétel, mert évente kiürülnek a nagyvárosok és negyed annyian lézengenek ott. Nem véletlen akarták lezárni Vuhant, más kérdés, hogy mennyire sikerült. Polgármester szerint kb 5 millióan már elutaztak onnan addigra, persze azért még 9 millióan maradhattak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink