Újabb bolygóegyüttállás jön, március 23-án érdemes lesz felnézni az égre

2023. március 21.
35.1741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ez az év nagyon izgalmas csillagászati eseményeket tartogat a számunkra, nemrégiben láthattuk a Vénuszt és a Jupitert együtt, most egy négyes találkozót kémlelhetünk majd meg hamarosan, ugyanis a Jupiter-Hold-Vénusz-Uránusz együttállását figyelhetjük meg.

Március 23-án kora este már lehet is nézni az égboltot, ahol egészen különleges látványban lehet részünk, hiszen egy újabb együttállást láthatunk majd, ráadásul a Hold csupán vékony sarlóját fogja mutatni. A Hold mellett láthatjuk majd a Jupitert, a Vénuszt és az Uránusz is megmutatja magát, mindezt természetesen szabad szemmel is élvezhetjük.

Március 24-én szintén érdemes lesz felnézni az égboltra, ekkor a Jupiter még látható lesz, de már a Naphoz lesz közelebb. A Hold, az Esthajnalcsillag és a Jupiter mutat majd látványos együttállást. Ha mindez nem lenne elég, akkor március végén, 30-án az Uránusz és a Vénusz közeledését figyelhetjük majd meg. Alig több mint egy foknyira látszanak majd egymástól.

Újabb bolygóegyüttállás jön, március 23-án érdemes lesz felnézni az égre - 2. kép

láthattuk a Vénuszt és a Jupitert együtt, most egy négyes találkozót kémlelhetünk majd meg hamarosan, ugyanis a Jupiter-Hold-Vénusz-Uránusz együttállását figyelhetjük meg.'>
4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

Mindig lemaradok ezekről. röhögő smiley

válasz erre

betyár

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

A múltkoriról lemaradtam erről nem akarok.

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 9 napja

Biztos látványos lesz!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 9 napja

Lesni fogom! mosolygó smiley Reméljük nem lesz felhős az ég.

válasz erre