Új modellekkel bővül a 20 éves PowerEdge portfólió

2015. április 30.
6891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Dell a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette a 20.

évfordulóját ünneplő PowerEdge szerverek FX portfóliójának három új modulját. A PowerEdge FX olyan integrált felügyeleti képességekkel rendelkezik, amelyek segítségével a különböző szervezetek gyorsan konfigurálhatnak teljes körű munkaterheléseket.

A Dell a PowerEdge szerverek bevezetésének 20. évfordulóját ünnepli. 1995-ben a szerverértékesítésből a vállalat bevételének öt százaléka származott, a Dell teljes piaci részesedése pedig három százalékot tett ki, amivel a hetedik helyet foglalta el a forgalmazók között. Ehhez képest ma a Dell a második helyen áll az x86-alapú szerverek globális piacán. Ez egy olyan szegmens, amely 1996 óta több mint 600 százalékkal nőtt. A Dell részesedése jelenleg 21 százalék, és a három legnagyobb, szervereket forgalmazó vállalat közül a Dell az egyetlen, amely évről évre növeli a darabszámban mért piaci részesedését. Szerverkínálata több mint kétszer olyan gyorsan bővül, mint ami az iparágra általánosságban jellemző, és olyan - felhasználói ötleteken alapuló - innovációk viszik a vállalatot előre, mint például a PowerEdge FX.


Forradalmasított adatközpontok
A PowerEdge FX architektúra a blade szerverek sűrűségének és hatékonyságának, valamint a rackszekrényes rendszerek egyszerűségének és kedvező költségének köszönhetően lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egy olyan megbízható, elérhető és könnyen üzemeltethető rendszert használjanak, amely képes igazodni a változó követelményekhez

PowerEdge FX portfólió - rugalmasabb infrastruktúrák
A Dell PowerEdge FX portfólió három új modullal bővül, hogy a vállalatoknak még több lehetősége legyen változó igényeik kielégítésére. Az ügyfelek így még szabadabban adhatnak hozzá vagy cserélhetnek le informatikai modulokat az egyesített infrastruktúrájú 2U házban.

A PowerEdge FD332 egy félszélességű tárolóblokk, amely akár 16 közvetlen csatlakoztatású, kis helyigényű (small form factor, SFF) tárolóeszköznek is helyet tud biztosítani (ami azt jelenti, hogy az ügyfelek akár 48 SFF tárolóeszközt is elhelyezhetnek egy 2U magas FX2 házban). Ez a modul sűrű, rendkívül rugalmas és könnyen méretezhető megoldások kiépítését teszi lehetővé. A PowerEdge FX szerverek egyetlen vagy több FD332-höz is csatlakoztathatók, így az ügyfelek sokféle konfigurációban tudják kombinálni a szervereket és a tárhelyeket, hogy minden speciális feldolgozási igénynek meg tudjanak felelni.

A PowerEdge FC430 egy negyedszélességű és félmagasságú szerverblokk, amely lehetővé teszi az alkalmazások tárolását kisebb, fizikailag elkülönülő szervereken, aminek köszönhetően minimálisra szorítható a rendszerhibák kockázata. A különböző szervezetek az FC430 segítségével 72 százalékkal több virtuális asztali felhasználót tudnak kezelni tizedakkora helyen, mint amennyit a Cisco UCS lehetővé tesz, így a teljes birtoklási költség is alacsonyabb lesz. Az FC430 Intel Xeon E5-2600 v3 processzorokkal, és akár 8 DIMM memóriamodullal szerelhető fel. A modulnak két változata érhető el. Az egyik legfeljebb két 1,8 hüvelykes SATA flash meghajtóval rendelkezik, ami ideális megoldás lehet az általános vállalati terhelések kezelésére, valamint a nagyobb megbízhatóságot igénylő elosztott környezetek számára. A másik egy 1,8 hüvelykes meghajtóval és egy InfiniBand-porttal rendelhető, ami a kisebb mértékű késleltetést igénylő alkalmazásokhoz, például nagy teljesítményű rendszerekhez (HPC) és nagy tranzakciószámú kereskedéshez ajánlott.

A PowerEdge FC830 egy teljes szélességű és félmagasságú 4 bővítőhelyes szerverblokk, amely sokféle, adatbázis-alapú és üzleti szempontból kulcsfontosságú alkalmazást képes futtatni közép- és nagyvállalkozások rendszereiben.  Az FC830 támogatja az Express Flash NVMe PCIe SSD-ket, és bővíthető akár négy következő generációs, többmagos Intel Xeon processzorral, 3 TB memóriával, 8 PCIe bővítőhellyel, tizenhat 1,8 hüvelykes vagy nyolc 2,5 hüvelykes SATA flash meghajtóval és kétportos 10 GB-os SNA-val. A kiemelkedő teljesítmény és az adathozzáférés kombinációja ideális megoldássá teszi ezt a szervert a nagy léptékű virtualizálás és a WebTech- és HPC-környezetek adatbázisrétege számára is.

A PowerEdge FX olyan integrált felügyeleti képességekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy az ügyfelek könnyedén konfigurálhassák, kezelhessék és bővíthessék a kapacitást az informatikai erőforrások terhelés-specifikus blokkjaihoz. Az ügyfelek kiválaszthatják azt a rendszer-felügyeleti stílust, amely a legjobban megfelel az igényeiknek. A szervereket kezelhetik külön-külön, mint a hagyományos rackszekrénybe szerelhető kiszolgálóknál, de együttesen is, ahogy az a blade szerverekre jellemző.
nincs még hozzászólás