Új funkcióval védi az Apple az iPhone 15 akkumulátorait, csak 80%-ra töltődnek fel

2023. szeptember 24.
14.3241
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Apple igyekszik évről évre olyan funkciókat építeni eszközeibe, melyekkel kímélheti akkumulátorait, néhány éve bevezette például az Optimalizált akkutöltést, most pedig az iOS 17-tel egy újabb akkukímélő funkció érkezett az iPhone 15 szériához, aminek köszönhetően csak 80%-ra töltődik fel a telefon.

Az új, töltési korlátnak köszönhetően a készülék nem fog 100%-ra feltöltődni, csak alaphelyzetben 80%-ra, de a korlátot meg lehet változtatni a beállításokban. Ez az új akkumulátor-állapot-beállítást csak az iPhone 15 széria kapta meg, a korábbi Apple okostelefonok nem. Az akkumulátor töltése viszonylag hatékony és egyenletes 0% és 80% között, de az utolsó 20% általában több energiát igényel és több hőt termel.

Ahhoz, hogy az akkumulátort megvédjük, érdemes 40% és 80% között tartani a töltöttséget. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy valóban hosszútávon megvédi-e az akkumulátort. Az iPhone 15 modellek akkumulátor teljesítménye egyébként nagyságrendileg megegyezik az elődjeikével, csak kis fejlődés vehető észre.
3 hozzászólás

Fikarc

10 hónapja, 2 hete és 5 napja

Mekkora hülyeség már megint. meglepett smiley Ennek mi értelme van de tényleg, így is alacsonyabban tudjuk tölteni az aksikat mint 100% eleve...

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ennek mi értelme..

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 2 hete és 6 napja

Mindenkinek az lesz az első hogy kikapcsolja. röhögő smiley

válasz erre