Új funkcióval bővült a népszerű Waze alkalmazás

2023. november 07.
29.0751
csirkee profilja, adatai
csirkee
A hazánkban is igen népszerű navigációs alkalmazás egy új funkcióval bővül, ugyanis a jövőben a Waze közösségi jelentések és a mesterséges intelligencia elemzése alapján figyelmeztetéseket fog küldeni azokról a szakaszokról, ahol korábban már történtek balesetek.

A Google tulajdonában lévő navigációs alkalmazás elindította a baleseti előzmények riasztásait, amelyek értesítést küldenek, ha egy veszélyesebb útszakaszon haladunk. A Waze az alkalmazáson belül az új figyelmeztetés jól jöhet az olyan útszakaszokon, ahol esetleg nem vagyunk jártasok és érdemes ezeken a helyeken körültekintőbben közlekedni, lassítani a tempón.

Az alkalmazás a Waze közösség jelentései és az útvonal AI elemzése alapján figyelmeztet az útviszonyokról. Azt azonban ki kell emelni, hogy azokon a helyeken, amiket sűrűn használ a felhasználó, nem jelenít meg figyelmeztető információkat az alkalmazás, hiszen tudja, ezt jól ismeri a sofőr. Néhány évvel ezelőtt a Waze elkezdett valós idejű baleseti adatokat küldeni, hogy szükség esetén más útvonalat tudjon választani a felhasználó, és az elsősegélynyújtók hamarabb eljuthassanak a baleseti helyszínekre.


3 hozzászólás

Porthos

9 hónapja,

Hát, ha úgy fog működni, mint a csúcsforgalom mutatása, akkor inkább ne.

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 1 napja

Ez egy hasznos funkció.

válasz erre

petrovicsz

9 hónapja, 1 napja

Fú én nagyon rühellem..

válasz erre