Új funkció érkezik a Chrome-ba, képes lesz a böngésző felolvasni a PDF-ek tartalmát

2023. június 24.
16.9671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Google Chrome böngésző hamarosan egy nagyon hasznos funkcióval fog bővülni, aminek talán sok felhasználó fog örülni, ugyanis a jövőben képes lesz a böngésző felolvasni nekünk a PDF fájlokat, ugyanis felismeri és olvasható szöveggé konvertálja a karaktereket.

Az új funkció elsősorban azoknak készül, akik valamilyen látásproblémával küzdőknek, de azoknak is jól fog jönni, akik nem szeretnének hosszan olvasni egy-egy dokumentumot. A vállalat egy optikai karakterfelismerővel fogja ellátni a szoftvert, amivel felolvasható szöveggé alakítja a PDF-ket. Az új funkció az elkövetkező hónapokban válik elérhetővé a felhasználók számára, de pontos dátumot még nem tudni.

A vállalat azt is tervezi, hogy még ebben az évben kiterjeszti a funkcionalitást a Chrome-on túlra is, bár nem közölte, hogy mely platformok kaphatják meg a frissítést. Arról sincs információ, hogy magyarul is képes lesz-e felolvasni a szöveget vagy csak angol nyelven, de feltételezhető, hogy egyelőre nem fog magyarul tudni a szoftver.
4 hozzászólás

inkognito

1 éve, 1 hónapja és 26 napja

Na erre kíváncsi leszek.

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 26 napja

Nem igazán értem, minek... Hangoskönyre lesz jó vagy mire?

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 27 napja

De érdekes, miért pont a PDF-eket? meglepett smiley

válasz erre

zender

1 éve, 1 hónapja és 27 napja

Gondolom magyarul nem annyira...

válasz erre